OI ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα ΑΕΙ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

OI ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα ΑΕΙ

 


Νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ.

Σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, η θητεία των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο, η οποία λήγει στις 31.08.2021 παρατείνεται έως τις 31.08.2022. Όσοι εκπαιδευτικοί, αναφέρει το ΥΠΑΙΘ, «δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, επιστρέφουν στο σχολείο οριστικής τοποθέτησής τους ή στη διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου της περιοχής μετάθεσης, στην οποία ανήκουν οργανικά».

Επίσης, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την «οριστική τοποθέτηση, αίτηση απόσπασης και μετάθεσης των εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων».

Κάθε AEI «καταρτίζει στρατηγικό σχέδιο ακαδημαϊκής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και της στρατηγικής ανάπτυξής του στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο», επισημαίνει το υπουργείο.

Ακόμα, ορίζονται οι αρμοδιότητες της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού που συνίσταται σε κάθε Ίδρυμα.

Επιπλέον σημεία, τα οποία ρυθμίζονται με το νομοσχέδιο, είναι η αναπλήρωση στελεχών, που έχουν αποσπαστεί στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here