Υγεία: Έρχονται τέσσερις «έξυπνες» εφαρμογές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Υγεία: Έρχονται τέσσερις «έξυπνες» εφαρμογές

 


Tέσσερις νέες εφαρμογές που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα η πολιτική ηγεσία των υπ. Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα προωθούνται:

1. Εφαρμογή Υγείας για έξυπνα κινητά: το mobile app θα παρέχει στον πολίτη άμεση και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία που περιέχονται στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά για τον ίδιο και τα πρόσωπα που έχουν οριστεί ως προστατευόμενα μέλη του. «Πρόκειται για ψηφιοποιημένα (και με sms) δεδομένα τα οποία θα απευθύνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα ανάλογα τις ανάγκες τις οποίες έχουν. Για μαστογραφίες στις γυναίκες, για PSA στους άνδρες, για τρίπλεξ καρδιάς σε όλους», όπως εξειδίκευσε μιλώντας σε εκδήλωση για την υγεία ο Βασ. Κικίλιας.

2. Ιατρικές Ψηφιακές Βεβαιώσεις: στο σύστημα της συνταγογράφησης θα προστεθεί σύντομα η δυνατότητα κατάρτισης και ανάρτησης ψηφιακών ιατρικών βεβαιώσεων, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής σε χώρους άθλησης και συλλόγους.

3. Προληπτική ιατρική: οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους ως υπενθύμιση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Περαιτέρω, προβλέπεται οι πολίτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες ενημερώσεις για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων με βάση την ηλικία και το φύλο τους.

4. Τηλεσυμβουλευτική: με την αξιοποίηση των σχετικών τεχνολογικών εργαλείων, πρόκειται να επεκταθεί η παροχή εξ αποστάσεως συμβουλών από γιατρούς. Η πρωτοβουλία αυτή, που θα ξεκινήσει από την ψυχική υγεία και τα δερματολογικά νοσήματα, είναι ιδιαίτερα σημαντική ιδίως για τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, καθώς θέτει την απομακρυσμένη επικοινωνία ιατρού-ασθενή σε ένα ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο.

Η πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων συμφώνησε ότι μέσα από την άμεση ενημέρωση των πολιτών και την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών, επιτυγχάνεται η περαιτέρω ενίσχυση και προαγωγή της Πρόληψης και της Δημόσιας Υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερα χρήσιμη αποδεικνύεται η εμπειρία της χώρας ως προς την οργάνωση των ραντεβού εμβολιασμών για την COVID-19.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης και οι Υφυπουργοί Υγείας, Ζωή Ράπτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here