ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 


Γιορτάζεται την Τρίτη 22 Ιουνίου η επέτειος της μάχης της Βέργας

Posted: 20 Jun 2021 11:49 AM PDT

Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας Αλμυρού Καλαμάτας, την μεθαύριο Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, για την επέτειο της μάχης που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη Βέργα μεταξύ των Μανιατών και των στρατευμάτων του Ιμπραήμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα τελεστεί δοξολογία στον ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού από τον μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο και στη συνέχεια, στη θέση “Μάνδρα” Αλμυρού, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση μετά την οποία θα γίνει κατάθεση στεφανιών και θα τηρηθεί ένα λεπτό σιγής στη μνημη των πεσόντων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας Σταυρούλα Γρουσουζάκου, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Καλαμάτας, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας.

Αύριο Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, ο πιο πάνω σύλλογος διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση στο Πάρκο του Αλμυρού, κατά την οποία θα παρουσιαστεί και η ταινία μικρού μήκους “Οι δρόμοι του μπαρουτιού” -η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας της ΕΡΤ- και θα ακολουθήσει συναυλία από την ορχήστρα του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, υπό την επιμέλεια του Νίκου Πράσινου.

Στον ίδιο χώρο, εξ άλλου, θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής του Σωτήρη Τζαμουράνη, όπως επίσης κειμήλια του Αγώνα του 1821 από την ιδιωτική συλλογή του Σπύρου Κατσίρα καθώς και ψηφιδωτά του Λεό Μανιάτη.

Οι εκδηλώσεις, αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για την αποφυγή διάδοσης της covid-19.

Τριήμερες εκδηλώσεις σε Συκιά και Ξυλόκαστρο, αφιερωμένες στον Αγγελο Σικελιανό

Posted: 20 Jun 2021 11:48 AM PDT

Ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο 19 Ιουνίου οι τριήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ξυλόκαστρο και την Συκιά, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021” με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή Αγγελου Σικελιανού.

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 θα διαρκέσουν έναν μήνα, ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 11 Ιουλίου, λαμβάνουν δε χώρα σε έξι περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής και συγκεκριμένα στους Δελφούς, την Συκιά Κορινθίας (στην βίλα του ποιητή), την Λευκάδα, την Σαλαμίνα, την Αίγινα και την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here