Βαρέα & ανθυγιεινά: Πέμπτη παράταση αγωνίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Βαρέα & ανθυγιεινά: Πέμπτη παράταση αγωνίας


Νέα, την πέμπτη κατά σειρά, παράταση, έως τον Αύγουστο του 2021, παίρνει η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την υποβολή τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του εν λόγω επιδόματος.

Η παράταση προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε στο ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης: «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης», το οποίο ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή.

Έληγε 30 Απριλίου

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής έληγε στις 30 Απριλίου 2021 μετά τη νέα παράταση που είχε δοθεί με τροπολογία τον περασμένο Ιούλιο.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την ολοκλήρωση του πορίσματος τον Ιανουάριο του 2019, στη συνέχεια δόθηκε παράταση για τα τέλη Οκτωβρίου 2020, κατόπιν έως και τα τέλη Ιουνίουμετά έως τα τέλη Οκτωβρίου 2020, στη συνέχεια έως τον Απρίλιο του 2021.,  και τώρα έως τον Αύγουστο του 2021. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η ΚΥΑ για το νέο επίδομα

93.000 εργαζόμενοι σε τέσσερις κατηγορίες

Να σημειωθεί ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας διαχωρίζεται σήμερα σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.

  • Στην πρώτη κατηγορία, το επίδομα ανέρχεται σε 150 ευρώ τον μήνα.
  • Στη δεύτερη ανέρχεται 70 ευρώ.
  • Στην τρίτη κατηγορία είναι 35 ευρώ
  • Η τέταρτη κατηγορία αφορά τους δασικούς υπαλλήλους και εκεί φτάνει τα 105 ευρώ.

Η συνολική ετήσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των περίπου 160 εκατ. ευρώ για ένα πλήθος 93.000 δικαιούχων περίπου (Α’ κατηγορία 83.527, Β’ κατηγορία 5.203, Γ’ κατηγορία 940, δασικοί υπάλληλοι 2.950).

Γι’ αυτό πρόκειται για μία «καυτή πατάτα» που αφορά περί τους 93.000 εργαζόμενους του Δημοσίου, την οποία, κατά τα φαινόμενα, καμία κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει στα χέρια της.

Κατατεθείσα-Τροπολογία-σε-Σχέδιο-Νόμου-94979-23.06.2021

 

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here