ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 


17 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου

Posted: 08 Jun 2021 11:45 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε  1.339.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 8 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.339, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 411.534 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (63,2% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.520 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 127 (ημερήσια μεταβολή -1,55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.331 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου καταγράφηκαν 17 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.853.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 5, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 5, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 54 άτομα (τα 3 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 4, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 14, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 13 (τα 3 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 12.

Στο Λεωνίδιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου

Posted: 08 Jun 2021 11:44 AM PDT

Η υπογραφή εκ μέρους του τού έργου ολοκλήρωσης του λιμανιού στο Λεωνίδιο αποτελεί ένα από τα θέματα για τα οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέπτεται το απόγευμα σήμερα, Τρίτη 8 Ιουνίου, την έδρα του δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, θα έχει συναντήσεις με φορείς της περιοχής μεταξύ των οποίων, με τον πολιτιστικό φορέα “Αρχείον Τσακωνιάς” με αντικείμενο την γλώσσα, τον πολιτισμό και την παράδοση της Τσακωνιάς, όπως επίσης και με τον τοπικό σύλλογο που ασχολείται και προωθεί το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου.

 

*Η φωτογραφία είναι από το αρχείο

Σύσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για την πίστα μοτοκρός στη Μεγαλόπολης

Posted: 08 Jun 2021 11:42 AM PDT

Σε σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, σχετικά με την διαμόρφωση στη Μεγαλόπολη πίστας μοτοκρός διεθνών προδιαγραφών, θα μετάσχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης φέτος στη Μεγαλόπολη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021, θα μετέχουν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Η συνάντηση, μεταξύ άλλων, αφορά την προοπτική σύναψης προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο την διαμόρφωση της εν λόγω πίστας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με τον βουλευτή Λακωνίας Ν. Κρητικό

Posted: 08 Jun 2021 11:41 AM PDT

Θέματα της Λακωνίας απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 8 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον βουλευτή Νεοκλή Κρητικό.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις περιοχές Ελαφονήσου Νεάπολης και Γυθείου.

Διαβούλευση της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Posted: 08 Jun 2021 11:39 AM PDT

Συνεχίστηκε σήμερα η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και υπηρεσιακών, έγινε διαβούλευση με την ηγεσία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με την Εφέτη του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

Posted: 08 Jun 2021 11:38 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την Εφέτη του Διοικητικού Εφετείου της αρκαδικής πρωτεύουσας Ευγενία Παπαδοπούλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η οργάνωση στην Τρίπολη Συνεδρίου Δικαστών Διοικητικής Δικαιοσύνης το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με την μαρίνα του Ναυπλίου

Posted: 08 Jun 2021 11:37 AM PDT

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την προώθηση της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου συμμετείχε σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Υπάρχει βάσιμη εκτίμηση ότι θα έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές -“έγιναν πάρα πολλά βήματα σε ένα έργο που παρέμενε στάσιμο για πάρα πολλά χρόνια και η υλοποίησή του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Αργολίδας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Το συγκεκριμένο έργο, ειδικότερα, αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας, ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, καθώς επίσης τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων και διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Στο κατασκευαστικό μέρος περιλαμβάνονται, συγκεκριμένα, πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτηριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης της μαρίνας, όπως η τουριστική της αξιοποίηση, καθώς και υποστήριξης συναφών με αυτή δραστηριοτήτων όπως η χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών, αλλά και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 08 Jun 2021 11:36 AM PDT

Συνεργασία θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οπως έγινε γνωστό, θα γίνει συζήτηση για εκδηλώσεις που αφορούν σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Κορινθίας  σχετικά με τον  αλιευτικό  τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 08 Jun 2021 11:35 AM PDT

Ολοκληρώθηκαν προχθές Κυριακή 6 Ιουνίου στην Κορινθία οι εκδηλώσεις που διενήργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό.

Οι εκδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου, υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, έγιναν στο Κιάτο το Σάββατο 5 Ιουνίου (στο Barrio Nuevo Arte Café) και στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 6 του μήνα (στο εστιατόριο Ρουβεράκι) παρουσία, μεταξύ άλλων, των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Τάσου Γκιολή, Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνάς Κόρκα.

Η βασική εισήγηση που αναπτύχθηκε στις πιο πάνω εκδηλώσεις από τον Γιώργ Λουρδή, συνιδρυτή και συνεργάτη του Fishing Trips, είχε ως θέμα την “Ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα”.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων Βασίλης Αλεξόπουλος, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου ανθυπασπιστής Παρασκευάς Κορωναίος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Περιοχής Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βίβιαν Πάτκου, καθώς και αλιείς των πιο πάνω περιοχών.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον αλιευτικό τουρισμό ολοκληρώνεται με τον επόμενο κύκλο εκδηλώσεων στην Μεσσηνία που προγραμματίζονται την Κυριακή 13 Ιουνίου στην Μεθώνη, την Τρίτη 15 Ιουνίου στην Κορώνη, την Τετάρτη 16 του μήνα στον Αγιο Νικόλαο και την Παρασκευή 18 Ιουνίουστην Κυπαρισσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 271 3 610171, email: tourismos@arcadia.gr) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 275 70 22807, email: info@parnonas.gr), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here