Συνέδριο Γονιμότητας: Νέες αποχωρήσεις μετά τον σκάνδαλο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Συνέδριο Γονιμότητας: Νέες αποχωρήσεις μετά τον σκάνδαλο

Κύμα αντιδράσεων και αποχωρήσεων προκάλεσε το σεξιστικό σποτ του του «1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το οπισθοδρομικό περιερχόμενο του συνεδρίου αποσύρθηκε από τις εργασίες του και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, και έτσι δε θα απευθύνει χαιρετισμό, καθώς το συνέδριο οργανώνεται στα Ιωάννινα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου όπως και το κείμενο της πρόσκλησης εγείρουν σοβαρά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την συμμετοχή ούτε με την ιδιότητα του Δημάρχου, ούτε με την ιδιότητα του επιστήμονα.

Αποσύρει τη συμμετοχή του ο ΠΙΣ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χωρίς να έχει λάβει έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που διεξάγεται στις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα και μάλιστα παραχώρησε αυτοβούλως στο συνέδριο αυτό και την αιγίδα του ΠΙΣ.

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τις θέσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο για το συνέδριο, κορυφαίοι θεσμικοί φορείς αποσύρουν την αιγίδα και τη συμμετοχή τους, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας. Το ίδιο έπραξε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ διαχωρίζουμε ρητά τη θέση μας από την αυθαίρετη επιλογή της ηγεσίας του ΠΙΣ για την οποία ουδέποτε ενημερωθήκαμε και συναινέσαμε και την καλούμε να αποσύρει τη συμμετοχή και τη στήριξη που έδωσε στο συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την αυτοδιάθεση των γυναικών.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ

1. Βαρνάβας Δημήτρης

2.- Γατοπούλου Κατερίνα

3. Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος

4. Ψαλτάκος Μιχάλης

Αποσύρεται και ο ANT1

Την απόσυρσή του επίσης από χορηγός του συνεδρίου ανακοίνωσε και ο ANT1.

«Ο ΑΝΤ1 είχε αποδεχθεί να είναι Χορηγός Επικοινωνίας στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 2-4 Ιουλίου 2021, μετά από σχετική πρόταση των διοργανωτών.

Μετά την προβολή, όμως, του επαίσχυντου διαφημιστικού σποτ, ασφαλώς και ο ΑΝΤ1 δεν επιθυμεί πλέον να είναι Χορηγός Επικοινωνίας του εν λόγω Συνεδρίου, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης που προσβάλλει τη γυναικεία υπόσταση. Επίσης, γι’ αυτόν τον λόγο, κανένα μέλος του ΑΝΤ1 δεν πρόκειται να συμμετέχει στο Συνέδριο».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here