ΣΤΟ Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στην Πάτρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΣΤΟ Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στην Πάτρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 


Καταγράφηκαν 45 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου

Posted: 03 Jun 2021 12:23 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.239.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 3 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.239, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 406.751 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.779 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 476 (61,9% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.473 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -26,77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 186 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.184 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου καταγράφηκαν 45 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.746.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 8, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 15, στην Π.Ε. Λακωνίας 7 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 11.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 49 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 15, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 16 (το 1 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 4 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 5.

 Εισηγητής στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στην Πάτρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 03 Jun 2021 12:22 PM PDT

Στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης / Regional Growth Conference 2021, που ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, στην Πάτρα μίλησε απόψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο εν λόγω συνέδριο, που διοργανώνουν το τριήμερο 3 με 5 Ιουνίου στην αχαϊκή πρωτεύουσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η εφημερίδα “Πελοπόννησος” και διεξάγεται στο ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss, μετέχουν 200 ομιλητές σε συνολικά 34 συνεδρίες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται “22 υπουργοί και υφυπουργοί, δύο Επίτροποι από την Κομισιόν, Ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διεθνείς οργανισμούς, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και οικονομικής κοινότητας”.

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι, α) Οικονομία και Ανάπτυξη, β) Περιβάλλον, Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη, γ) Τουρισμός, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, δ) Υποδομές Πολιτισμός και Εκπαίδευση και ε) Υγεία.

Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 03 Jun 2021 12:20 PM PDT

Με την Π.Ε. Αρκαδίας συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το νέο ΕΣΠΑ, με τη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε και πάλι στη στενότητα των πιστώσεων του ΠΕΠ Πελοποννήσου για να επισημάνει, για μία ακόμα φορά, ότι απαιτείται να γίνει ορθή διαχείριση των πόρων μέσω ιεράρχησης των αναγκών. Σημείωσε ακόμα πως χρειάζεται συνέργεια μεταξύ των προγραμμάτων, όπως το ΠΔΕ και τα τομεακά των υπουργείων, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης,

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, η περιοχή της Αρκαδίας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τόσο όσον αφορά στο οδικό δίκτυο -ιδιαίτερα στην ανατολική περιοχή της-, όσο και στην ανάπτυξη της ορεινής της περιοχής, ενώ χρειάζεται συνδρομή και η περιοχή της Τρίπολης ώστε να σταματήσει να φθίνει πληθυσμιακά, όπως τόνισε.

Παρατήρησε, παράλληλα, ότι απαιτείται η στήριξη του μνημειακού πλούτου της Αρκαδίας, ιδιαίτερα των βυζαντινών μοναστηριακών μνημείων και των αρχαιολογικών της χώρων.

Ως μείζον ζήτημα χαρακτήριζε ο περιφερειάρχης την στήριξη της Μεγαλόπολης, η περιοχή της οποίας -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- “πρέπει να έχει διακριτή μεταχείριση μέσω ιδιαίτερα αυξημένου ποσοστού επιδότησης όσον αφορά τις επενδύσεις που θα γίνουν εκεί”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα κινηθεί κυρίως για την στήριξη της υπαίθρου και γι’ αυτό τον λόγο προκρίνονται συνολικά 10 ΟΧΕ, από δύο ανά Περιφερειακή Ενότητα, υπό την αρμοδιότητα της Διαχειριστικής Αρχής.

Η διαβούλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

 

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τα βασικά σημεία της διαβούλευσης που έγινε σήμερα για την Π.Ε. Αρκαδίας:

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ/ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Υπερψηφίστηκε από την Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικήσεις

Posted: 03 Jun 2021 12:20 PM PDT

Υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά πλειοψηφία και επί της αρχής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη αυτοδιοικήσεων πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Ο νέος αυτός νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών με πλειοψηφία 43%+1 από την πρώτη Κυριακή, θα εφαρμοστεί δε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023.

Οπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά τη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο εν λόγω νόμος διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Μεταξύ των προβλέψεων του νέου αυτού νόμου περιλαμβάνονται:

– Επαναφορά της 5ετούς θητείας για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες

– Ως όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο θεσπίζεται το ποσοστό 43% συν μία ψήφο.

– Τίθεται όριο 3% για το δικαίωμα εκλογής δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου.

– Ο νικητής των εκλογών εξασφαλίζει την εκλογή των 3/5 των μελών του συμβουλίου.

– Περιορίζεται ο αριθμός των μελών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς και των συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων, ο οποίος καθορίζεται πλέον με βάση συγκεκριμένες πληθυσμιακές κλίμακες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ειδικότερα, μετά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αποτελείται από 41 μέλη αντί των 51 που έχει σήμερα.

Η ΒΙΠΕ Μεγαλόπολης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με στελέχη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

Posted: 03 Jun 2021 12:19 PM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και την project manager της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Θάνο Ψαθά και Γεωργία Πανοπούλου αντίστοιχα.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε, κατά κύριο λόγο, η διαχείριση της Βιομηχανική Περιοχή Μεγαλόπολης, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα σχετικά με τις υπόλοιπες ΒΙΠΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που διαχειρίζεται η  ΕΥΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης στη συνέχεια, από την πλευρά των συνομιλητών του δεν εκφράστηκε κατ’ αρχήν αντίρρηση στην προοπτική να μετάσχει και η Περιφέρεια στο Δ.Σ. του φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται την ΒΙΠΕ Μεγαλόπολης -ωστόσο, όπως τονίστηκε, το θέμα της διαχείρισης θα αποφασιστεί σε άλλα επίπεδα.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της διαχείρισης από τον ιδιωτικό τομέα ή από τράπεζα και ξεκαθάρισε ότι αυτό που ζητεί η Περιφέρεια είναι η εκπροσώπησή της, ως μειοψηφία, στο Δ.Σ. του εν λόγω φορέα.

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προμήθεια 20 ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας

Posted: 03 Jun 2021 12:18 PM PDT

Η αγορά 20 ασθενοφόρων για Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.842.000 ευρώ, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε στις 3 Οκτωβρίου 2019.

“Πρόκειται για αυτονόητη ενέργεια υποστήριξης των Κέντρων Υγείας και οι όποιες ευχαριστίες πρέπει να απευθύνονται στον Ευρωπαίο φορολογούμενο” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διοίκηση των νοσοκομείων, όπως και στην μεταφορά στις Περιφέρειες της ευθύνης λειτουργίας των δημόσιων δομών παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας (όπως τα αγροτικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας), σύμφωνα με την σχετική κυβερνητική υπόσχεση.

 

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

Ένταξη της Πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5041879 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με την δήμαρχο Οιχαλίας

Posted: 03 Jun 2021 12:15 PM PDT

Θέματα που αφορούν στον Δήμο Οιχαλίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου, με την δήμαρχο Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφεται η ένταξη του έργου ολοκλήρωσης της ανάπλασης του κέντρου του Μελιγαλά, ενώ υπέγραψε και την πράξη που αφορά στο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου.

Παράλληλα, δήλωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον αναδασμό στην περιοχή Μελιγαλά, ενώ αρχίζουν ή ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης του δρόμου Μελιγαλάς – Διαβολίτσι και από εκεί μέχρι τον Επικούριο Απόλλωνα, στο πλαίσιο των δύο σχετικών εργολαβιών, παράλληλα δε προχωρεί η αποκατάσταση του ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Κατσαρού.

Τέλος, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε στη δήμαρχο ότι άμεσα, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης που υπέγραψε το βράδυ χθες Τετάρτη, στην Καλαμάτα, ξεκινά η πλήρης ανακατασκευή του δρόμου από Τσακώνα μέχρι την Κυπαρισσία, σημαντικό τμήμα του οποίου διέρχεται από τον Δήμο Οιχαλίας.

Ενταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου πράξεων ανάπτυξης υπηρεσιών υγείας στο Γ.Ν. Μεσσηνίας

Posted: 03 Jun 2021 12:13 PM PDT

Δύο πράξεις σχετικές με την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 259.251,57 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014 – 2020 με σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οι πράξεις, με δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, αφορούν, α) ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον, με δαπάνη 149.719,24 ευρώ και β) ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, μέσω της ενίσχυσης Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, με δαπάνη 109.532,33 ευρώ.

 

Τις σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ:

Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας μέσω της ενίσχυσης Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας» με Κωδικό ΟΠΣ 5053875 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5053874 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

 

Ενημέρωση για τον αλιευτικό τουρισμό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στην Κορινθία

Posted: 03 Jun 2021 12:09 PM PDT

Ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου στην Κορινθία -στο Κιάτο το Σάββατο 5 και στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και αυτή του Σαββάτου, στο Κιάτο, θα γίνει στο Barrio Nuevo Arte Café  (Καλογεροπούλου 32), με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.

Στη μεθαυριανή εκδήλωση, ο Γώργος Λουρδής συνιδρυτής και συνεργάτης του Fishing Trips θα μιλήσει με θέμα “Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα”, ενώ θα χαιρετίσουν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Σικυωνίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here