ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η διάθεση των Self Τest από τον ΠΦΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η διάθεση των Self Τest από τον ΠΦΣ

 


Κανονικά να συνεχιστεί η διάθεση των self test από τα φαρμακεία αποφάσισε κατά πλειοψηφία  το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Μάλιστα o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλάδη 4 τον Ιούλιου και 4 τον Άυγουστο.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.

Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορονοϊό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.

Σημειώνεται πως αναμένονται και οι αποφάσεις και οι προτάσεις του κάθε φαρμακευτικού συλλόγου ξεχωριστά σχετικά με το αν θέλει και πώς να συνεχίσει τη δωρεάν διάθεση των self test στα φαρμακεία της κάθε περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως τα self test θα χορηγούνται στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Self test από τα super market στην Αχαΐα

Πάντως στην ενημέρωση της Πέμπτης (17/6), ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι θα αξιοποιηθούν άλλα κανάλια, όπως τα super market στις περιοχές όπου τα φαρμακεία δε δέχονται να συνεχίσουν να χορηγούν self test.

Ειδικότερα, 2 φαρμακευτικοί σύλλογοι (Αττικής, Αχαΐας) αρνούνται να συνεχίσουν να συνεχίσουν τη δωρεάν διάθεση self test.

Γι αυτό το λόγο, στην Αχαΐα τα self test για τους επόμενους 2 μήνες θα διατίθενται από τα super market. Υπάρχει ήδη συμφωνία με τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ της Αχαΐας.

Όσον αφορά την Αττική, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα αποφασίσει στις 24/6 αν θα εμείνει στη στάση διακοπής της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία της περιφέρειας.

Γι αυτό, κ. Κοντοζαμάνης άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο για τα φαρμακεία της Αττικής σε περίπτωση που αλλάξουν την άποψη τους. «Προετοιμαζόμαστε δε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self test στους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here