Σύσκεψη με συμβούλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Σύσκεψη με συμβούλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020

 


Σύσκεψη με συμβούλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, ως προς τα κοινωνικά ζητήματα, είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Προς τους Ευρωπαίους συμβούλους που επισκέφθηκαν την Τρίπολη ο περιφερειάρχης μετέφερε την εκτίμηση ότι πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια στα δύο χρόνια που απομένουν προκειμένου να υπάρξει καλή επίδοση στα εν λόγω θέματα, παρατηρώντας ωστόσο ότι οι επιδόσεις και η απορρόφηση των σχετικών πιστώσεων δεν εξαρτάται απόλυτα από την Περιφέρεια, αλλά κατά κύριο λόγο από τους δικαιούχους των δράσεων, που κατά βάση είναι οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ.

Ο Π. Νίκας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη καταρτίσει τον χάρτη με τις υφιστάμενες στα διοικητικά της όρια προνοιακές δομές και παράλληλα έχει ολοκληρώσει και την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία καταγράφηκαν οι απόψεις των κοινωνικών φορέων.

Πρόσθεσε ότι τα κοινωνικά θέματα που κυρίως απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η υποστήριξη των ρομά, των ατόμων με αναπηρία, των προσφύγων, ατόμων με δυσίατες νόσους και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, καθώς επίσης η καταπολέμηση της φτώχειας.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο η Περιφέρεια θα κινηθεί βάσει του χάρτη που έχει καταρτίσει “συστηματικά, οργανωμένα και μέθοδο, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα”.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετείχαν σε τεχνική σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, η οποία έλαβε χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here