Με συντάξεις πείνας έως 700 ευρώ σχεδόν οι μισοί συνταξιούχοι - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Με συντάξεις πείνας έως 700 ευρώ σχεδόν οι μισοί συνταξιούχοι

 


Για άλλον έναν μήνα καταβλήθηκαν συντάξεις που σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απέφεραν πολύ περιορισμένα εισοδήματα στους δικαιούχους – συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την έκθεση «Ήλιος», σχεδόν οι μισοί από τους συνταξιούχους της χώρας φαίνεται ότι έλαβαν τον Οκτώβριο κύρια σύνταξη γήρατος που δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ μικτά σε μηνιαία βάση. Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων, όμως, εισέπραξε από 1.000 έως 1.500 ευρώ τον μήνα κύρια σύνταξη γήρατος. Ακριβέστερα, σε αυτή την κατηγορία βρέθηκαν 520.519 δικαιούχοι. Με δεδομένο ότι οι κύριες συντάξεις γήρατος τον Οκτώβριο ήταν 1.865.491, προκύπτει ότι πάνω από ένας στους τέσσερις (ποσοστό 27,9%) βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία μηνιαίων αποδοχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «Ήλιος» για τον συγκεκριμένο μήνα, μεγάλος είναι και ο αριθμός (232.661 ή 12,47%) όσων λαμβάνουν από 1.500 έως 2.000 ευρώ τον μήνα μικτά από κύριες συντάξεις γήρατος. Κατά μέσο όρο, πάντως, οι κύριες συντάξεις γήρατος αποφέρουν στους δικαιούχους μικτές αποδοχές 964,42 ευρώ τον μήνα. Άρα, τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» δείχνουν ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων με κύρια σύνταξη γήρατος κάτω από τα 700 ευρώ. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχει ένας εξίσου μεγάλος αριθμός συνταξιούχων που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος πάνω από 1.000 ευρώ (40,37%).

Πολύ λιγότερα, ωστόσο, εισπράττουν όσοι λαμβάνουν συντάξεις θανάτου. Επί συνόλου 382.464 τέτοιων συντάξεων, καταβάλλονται ποσά που κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα 629,88 ευρώ μικτά. Οι περισσότερες από αυτές τις συντάξεις (71.992 ή 18,82%) κυμαίνονται από 400 έως 500 ευρώ τον μήνα. Σημαντικός αριθμός συντάξεων θανάτου (58.731 ή 15,35%) βρίσκεται ακόμα χαμηλότερα, στα επίπεδα από 300 έως 400 ευρώ τον μήνα, μόλις.

Σε ό,τι αφορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» δείχνουν ότι επί συνόλου 192.669, κατά μέσο όρο αποφέρουν στους δικαιούχους μηνιαίες μικτές αποδοχές της τάξης των 612,17 ευρώ. Οι περισσότερες, όμως, από αυτές τις συντάξεις (44.625 ή 23,16%) κυμαίνονται στα επίπεδα των 300 – 400 ευρώ τον μήνα.

Τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» που αναφέρονται στον Οκτώβριο δείχνουν και πάλι πόσο έχει συμπιεστεί τα τελευταία χρόνια το εισόδημα των συνταξιούχων. Χαρακτηριστικό της φτωχοποίησης που έχουν υποστεί είναι ότι ένας στους τέσσερις λαμβάνει κύρια σύνταξη «πείνας», που δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ τον μήνα.

 Η αναλυτική εικόνα 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας για τον Οκτώβριο:

 *  Περίπου οι μισοί συνταξιούχοι (1.133.796 ή 46,1%) λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ μικτά (658 ευρώ καθαρά).

 *  Σύνταξη έως 500 ευρώ λαμβάνουν 675.389 συνταξιούχοι (27,4%).

 *  Η μέση κύρια σύνταξη δεν ξεπερνά τα 738,76 ευρώ και σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ.

 *  Η μέση επικουρική σύνταξη περιορίζεται στα 194,73 ευρώ τον μήνα.

 *  Το μέσο μέρισμα έχει υποχωρήσει στα 102,65 ευρώ.

Συνολικά τον Οκτώβριο χορηγήθηκαν 4.385.848 συντάξεις. Από αυτές, οι 2.751.715 ήταν κύριες συντάξεις (γήρατος, θανάτου, αναπηρικές και ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΠΕΚΑ). Οι επικουρικές συντάξεις ήταν 1.228.617 και 405.516 ήταν τα μερίσματα που καταβλήθηκαν.

Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) κάνει λόγο για γενικευμένη «συνταξιοδοτική φτώχεια». Αιτία είναι αφενός οι περικοπές που πραγματοποιήθηκαν κατά τα χρόνια των μνημονίων, αφετέρου το «πάγωμα» που ισχύει για τις συντάξεις έως τον Δεκέμβριο του 2022. Παράλληλα, η Ένωση επισημαίνει ότι τα ευρήματα του συστήματος «Ήλιος» αποτελούν αποστομωτική απάντηση προς τους δανειστές, αλλά και πολιτικούς ή επιστήμονες, οι οποίοι ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν υψηλές κατά μέσο όρο συντάξεις.

naftemporiki

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
  * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
  Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

Responsive Ads Here