Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, διακοπή της κυκλοφορίας και νέα της Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, διακοπή της κυκλοφορίας και νέα της Πελοποννήσου

 


Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, διακοπή της κυκλοφορίας

Posted: 27 Nov 2021 01:34 PM PST

Η κυκλοφορία στον δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα από νωρίς το βράδυ σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου, λόγω κατολισθήσεων βράχων στο οδόστρωμα, στο 19ο χιλιόμετρο, στην περιοχή της Αρτεμισίας.

Για την κατάσταση έχουν ήδη ενημερωθεί, τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όσο αι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

 

* φωτογραφία αρχείου

Εγκαινιάστηκε το γήπεδο στο Μετόχι παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 27 Nov 2021 01:33 PM PST

Η τελετή των εγκαινίων στο ανακαινισμένο γήπεδο στο Μετόχι, του Δήμου Επιδαύρου, έγινε το πρωί σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Οι εργασίες στον εν λόγω αθλητικό χώρο είχαν ως φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αργολίδας.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι η περιφερειακή Αρχή υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και στον τομέα των αθλητικών έργων, τονίζοντας παράλληλα ότι κάθε γήπεδο πέρα από χώρο άθλησης αποτελεί και ένα σχολείο για τα παιδιά, ένας χώρος κοινωνικοποίησης και προόδου.

Ακόμα, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι μόλις ο Δήμος Επιδαύρου παραδώσει στην Περιφέρεια την σχετική μελέτη, θα διατεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις τόσο για τον φωτισμό του γηπέδου, όσο και για την τοποθέτηση κερκίδων σε αυτό.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Τάσος Γανώσης κ.α.

223 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 221 οι νοσηλείες

Posted: 26 Nov 2021 09:33 AM PST

Σε 223 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, εξαιρετικά υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 10 είναι στις ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 6.602.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 26 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 6.602, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 914.824 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 50,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.674 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (59,2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 506 (80,32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (19,68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.487 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 483 (ημερήσια μεταβολή -5,48%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 446 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.779 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 223 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 34.706.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 39, στην Π.Ε. Αρκαδίας 39, στην Π.Ε. Κορινθίας 77, στην Π.Ε. Λακωνίας 17 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 51.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 25 του μήνα- συνολικά 221 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 19, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 41, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 49 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 28 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 71 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Υπογράφηκε στο Ναύπλιο η παραχώρηση του χώρου της μαρίνας από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της αργολικής πρωτεύουσας

Posted: 26 Nov 2021 09:32 AM PST

“Αισθάνομαι ευτυχής σήμερα, όπως είμαι βέβαιος και όλοι όσοι είσαστε εδώ, γιατί έχω την συνείδηση αυτής της πολύ σπουδαίας υπογραφής. Βαίνει προς το τέλος του ένα έργο που είχε ξεκινήσει από το 2008, ένα έργο πολύ σημαντικό, η οικονομική επιρροή του οποίου φθάνει μέχρι τη Μονεμβασία, αλλά και ένα έργο πιλοτικό”.

Την πιο πάνω επισήμανση έκανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Ναύπλιο, στην εκδήλωση για την υπογραφή -από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια- της παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου, από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της αργολικής πρωτεύουσας.

Ο περιφερειάρχης, χαιρετίζοντας την παρουσία του υπουργού στην εκδήλωση, στο κτήριο του Βουλευτικού, τόνισε ειδικότερα:

 

Π. ΝΙΚΑΣ “ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

“Αισθάνομαι ευτυχής σήμερα, όπως είμαι βέβαιος και όλοι όσοι είσαστε εδώ, γιατί έχω την συνείδηση αυτής της πολύ σπουδαίας υπογραφής. Είμαι ευτυχής γιατί συνεργαστήκαμε αρμονικά, τα υπουργεία Τουρισμού,  Οικονομικών, Ανάπτυξης, η γενική γραμματεία ΣΔΙΤ, ο Δήμος Ναυπλιέων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Βαίνει προς το τέλος του ένα έργο που είχε ξεκινήσει από το 2008, ένα έργο πολύ σημαντικό, η οικονομική επιρροή του οποίου φθάνει μέχρι τη Μονεμβασία, αλλά και ένα έργο πιλοτικό που θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτού του πολύ σπουδαίου μέσου της μαρίνας σε όλη την έκταση της πατρίδας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για αυτή τη συνεργασία, καθώς είναι πολύ σημαντικό που ευοδώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Η σημερινή εξέλιξη προοιωνίζει ότι σύντομα θα ακολουθήσει και η υπογραφή με τη γενική γραμματεία ΣΔΙΤ και τον Δήμο Ναυπλιέων για την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας.

Είναι ένα έργο πολύ πιο σημαντικό από τη σύνδεση της Αργολίδας, του Ναυπλίου και του Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7, έργο για το οποίο η Περιφέρεια διέθεσε 50.000.000 ευρώ, γιατό δεν επιτρεπόταν το Ναύπλιο και το Αργος να μην είναι συνδεδεμένα με τον Α7”.

Ο περιφερειάρχης αφού χαρακτήρισε το Ναύπλιο ως την “πλέον τουριστική Ελλάδας”, αναφερόμενος και στην πρόσφατη διάκριση που απέσπασε η αργολική πρωτεύουσα κατατασσόμενη, σύμφωνα με το CNN, ως η 5η ομορφότερη μεταξύ 15 μικρών πόλεων της Ευρώπης, κατέληξε σημειώνοντας:

“Η δική μας συμβολή ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτά που κάνουμε, τα βήματα τα οποία γίνονται, είναι σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση και σε γνώση του πρωθυπουργού.

Να αναμένετε, επομένως, από την πλευρά της Περιφέρειας τη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 κι ακόμα την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, της γραμμής των αρχαιολογικών χώρων. Το μέλλον ανήκει στο Ναύπλιο και στην ευρύτερη περιοχή, είμαστε δίπλα σας και η Περιφέρεια και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός”.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας σημείωσε ότι το εν λόγω έργο “θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης, θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας”, τονίζοντας κι αυτός με τη σειρά του την επιτυχημένη συνεργασία πολλών φορέων “για καλό σκοπό”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, οι θεματικοί ομόλογοί του Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Γιάννης Μαντζούνης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας Τάσος Γανώσης και Βασίλης Σιδέρης κ.α.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Σπάρτης Οσιο Νίκωνα

Posted: 26 Nov 2021 09:30 AM PST

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την γιορτή του πολιούχου της Σπάρτης οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε, που κορυφώθηκαν σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, παρέστη το πρωί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ναό της λακωνικής πρωτεύουσας τελέστηκε όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και Γλυφάδας Αντωνίου, ενώ λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού covid-19 δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας του οσίου Νίκωνος.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Κουλοχέρης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός ομόλογός του Νίκωνας Τζινιέρης, οι δήμαρχοι Σπάρτης Πέτρος Δούκας, Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Ευρώτα Δήμος Βέρδος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο στρατιωτικός διοικητής Λακωνίας ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Ηλίας Τσιγαρίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και το “Διάζωμα”

Posted: 26 Nov 2021 09:28 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε το βράδυ σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον πρόεδρο του σωματείου “Διάζωμα” Σταύρο Μπένο και στελέχη των τριών πιο πάνω φορέων.

Κατά την δίωρη και πλέον διάσκεψη συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν γίνει από το “Διάζωμα” όσον αφορά στη συνεργασία για την ολιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου με άξονα τον πολιτισμό.

Ως Περιφέρεια, δήλωσε ο Π. Νίκας, ζητήσαμε να μας αποσταλεί έγγραφη εισήγηση σχετικά με την τριμερή επιτροπή που προτείνει το σωματείο -στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι από το “Διάζωμα”, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Πολιτισμού- η οποία θα εξετάσει λεπτομερώς τη συνεργασία μεταξύ των εν λόγω φορέων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε παράλληλα πως είναι απολύτως συγκεκριμένες οι δυνατότητες για χρηματοδότηση από την πλευρά της Περιφέρειας, πάντα μετά από σχετική πρόταση και με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού. Παρατήρησε επίσης ότι η οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να υπερβαίνει θεσμοθετημένες αρμοδιότητες, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο δήμων -“δεν μπορεί δηλαδή να υπάρξει ένα όργανο οι αρμοδιότητες του οποίου θα υπερβαίνουν αυτές των Περιφερειών και των δήμων”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Π. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια βλέπει θετικά τη συμμετοχή της σε αυτή την επιτροπή, έργο της οποίας θα είναι να συγκεκριμενοποιήσει τι ακριβώς προτείνεται, καθώς επίσης και το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης.

Αναφέρθηκε, τέλος, ο περιφερειάρχης και στην παρατήρηση που έγινε πριν λίγες ημέρες, στην Τρίπολη, από τον Κάρστεν Ράσμουσεν επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την μείωση του αριθμού των σχεδίων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), όπως επίσης και στην προοπτική που ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε για ενίσχυση της “Μοριάς Α.Ε.”

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη δήλωσε σύμφωνη κατ’ αρχήν με την τριμερή επιτροπή, τονίζοντας ωστόσο ότι το υπουργείο ζητεί να προταθούν συγκεκριμένα πράγματα.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 26 Nov 2021 09:26 AM PST

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε στη συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργου αποκατάστασης των βλαβών στο οδικό δίκτυο της πυρόπληκτης περιοχής Σχίνου, στην Κορινθία.

Προέβη, επίσης, στην έγκριση του 1ου πρακτικού δημοπρασίας του έργου αποκατάστασης, καθαρισμού και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων σε χειμάρρους και ποταμούς της Λακωνίας, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων).

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε σήμερα την διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση του με προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ έργου αποκατάστασης κατολισθήσεων στην 82η εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια της Μεσσηνίας με τη Λακωνία. Ενέκρινε, ακόμα, την δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 625.000 ευρώ έργου ανάπλασης του προαύλειου χώρου στον ναό Αγίου Σωτήρος (Μεταμορφώσεως) των Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Προέβη επίσης, η Επιτροπή στην έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ έργο βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Νεοχώρι – Αγριλιές – Ελαία, στην Αρκαδία, ενώ ενέκρινε και την διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμών στους ποταμούς Λάδωνα και Ερύμανθου, με προϋπολογισμό 860.000 ευρώ.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του “Μοριάς Α.Ε.” Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ για την υλοποίηση της καμπάνιας προβολής και προώθησης του τουριστικού προορισμού “Πελοπόννησος” για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2022.

Συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας με εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος

Posted: 26 Nov 2021 09:25 AM PST

Τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή επισκέφθηκαν χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, ο διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής υποναύαρχος (Λ.Σ.) Αντώνης Μάζης και ο λιμενάρχης Κορίνθου πλωτάρχης (Λ.Σ.) Παναγιώτης Κοντός.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης του Λιμεναρχείου Κορίνθου με περιπολικά και ένα ταχύπλοο, θέμα για το οποίο ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος δήλωσε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα συνδρομής της Περιφέρειας μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, τέθηκε επίσης το ζήτημα των κτηριακών υποδομών του Λιμενικού Σώματος στην Κόρινθο και το ενδεχόμενο συνδρομής της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας στην εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για σημαντικά έργα της Μεσσηνίας

Posted: 26 Nov 2021 09:24 AM PST

Σημαντικές αποφάσεις για τη Μεσσηνία έλαβε στη συνεδρίασή της σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, στις σημερινές της αποφάσεις που αφορούν στη Μεσσηνία, η Επιτροπή:

– Ενέκρινε την διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση του προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ έργου αποκατάστασης κατολισθήσεων στην 82η εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια της Μεσσηνίας με τη Λακωνία. Το έργο αφορά την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν εξ αιτίας της θεομηνίας τον Ιανουάριο του 2019 και προβλέπονται έργα γεωτεχνικά, υδραυλικά, οδοποιίας, σήμανσης και ασφάλισης. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

– Κατακύρωσε τον οριστικό ανάδοχο του με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης τεχνικών έργων, καθώς και αποκατάστασης κατολισθήσεων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας. Απομένει πλέον η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για την έναρξη του εν λόγω έργου.

– Κατακύρωσε τον οριστικό ανάδοχο του με προϋπολογισμό 350.300 ευρώ έργου προμήθειας και τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.

– Ενέκρινε την δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 625.000 ευρώ έργου ανάπλασης του προαύλειου χώρου στον ναό Αγίου Σωτήρος (Μεταμορφώσεως) των Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και προβλέπει  την διαμόρφωση – ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του βυζαντινού μνημείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καθώς και την αποκατάσταση του μικρού μονόχωρου νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης που εντάσσεται στον περιβάλλοντα χώρο. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

– Οριστικοποίησε τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ έργου αποπεράτωσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου της μονής Αγίου Νικήτα στο Σελλά του Δήμου Τριφυλίας, έργο για το οποίο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

– Προέκρινε τον προσωρινό μειοδότη για το με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ έργο αποχιονισμού και άρσης καταπτώσεων σε δρόμους της Μεσσηνίας (2021-2022).

– Ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την συμβουλευτική υποστήριξη για την ολοκλήρωση των μελετών της παράκαμψης Χαρακοπιού, στον δρόμο Καλαμάκι – Κορώνη, έργο προϋπολογισμού 181.660 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here