ΣΥΝΤΟΜΑ σε εφαρμογή τα ηλεκτρονικά διόδια - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΝΤΟΜΑ σε εφαρμογή τα ηλεκτρονικά διόδια

 


Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανέθεσε σε τεχνικό σύμβουλο το έργο εγκατάστασης ηλεκτρονικών διοδίων, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την καθολική εφαρμογή του μέτρου.

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν όλα τα δημόσια έργα στη χώρα με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Ταυτόχρονα το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών «πατάει» γκάζι και στην εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων κάτι που θα ευνοήσει το σύνολο των οδηγών. Μετά την τοποθέτηση τεχνικού συμβούλου, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την προκήρυξη διαγωνισμού το 2022 και την καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος μέσα στην επόμενη τριετία.

Πως θα γίνεται η χρέωση

Τα οχήματα επαγγελματικής χρήσης θα έχουν εγκατεστημένη μια συσκευή που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους, με τη βοήθεια δορυφόρων. Παράλληλα, τα οχήματα ιδιωτικής χρήσεως θα παρακολουθούνται με κάμερες και θα αναγνωρίζονται αυτόματα από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε περίπτωση αδυναμίας αναγνώρισης πινακίδας κυκλοφορίας ΙΧ, το σύστημα θα επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες της Τροχαίας προκειμένου να επεμβαίνουν για την αναγνώριση του οχήματος. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι οδηγοί θα πληρώνουν με ειδική κάρτα ή με εφαρμογή στο κινητό τους, κατά την έξοδό τους από τον αυτοκινητόδρομο, με βάση τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.

Για το νέο σύστημα θα δημιουργηθούν δυο κέντρα διαχείρισης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχουν πύλες διαχείρισης και ελέγχου στις εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια. Βάσει του σχεδιασμού, τα υφιστάμενα μετωπικά διόδια θα μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχουν φορτίων και κυκλοφορίας. Στο νέο σύστημα θα ενταχθούν όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here