ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 


236 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στις 219 οι νοσηλείες

 Σε 236 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, εξαιρετικά υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κορίνθου, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 12 είναι στις ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 6.565.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 25 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 6.565, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 908.222 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 50,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 96 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.412 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 621 (58,8% άνδρες) με διάμεση ηλικία 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 503 (81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.474 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 511 (ημερήσια μεταβολή +4,29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.693 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 236 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 34.483.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 39, στην Π.Ε. Αρκαδίας 30, στην Π.Ε. Κορινθίας 77, στην Π.Ε. Λακωνίας 19 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 71.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τετάρτη 24 του μήνα- συνολικά 219 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 38, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 52 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 29 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 64 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Νέα επιδείνωση του καιρού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από αύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου

Posted: 25 Nov 2021 10:37 AM PST

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας- σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

 

ΤΟ ΕΔΕΚ ΤΗΣ ΕΜΥ

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, αναφέρονται τα εξής:

“Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας από αύριο

Παρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Αύριο Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

β. Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

  1. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

 

METΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς να αποφύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές (πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών, χαλαζόπτωση).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι  πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή στο Ναύπλιο η παραχώρηση του χώρου της μαρίνας από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Posted: 25 Nov 2021 10:37 AM PST

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Ναύπλιο, η παραχώρηση του χώρου της μαρίνας από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, παρουσία και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Η υπογραφή του παραχωρητηρίου θα γίνει από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και εκπρόσωπο του εν λόγω φορέα.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης για την εξέλιξη αυτή, γνωστοποιώντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η ΣΔΙΤ με την οποία -όπως τόνισε- “ολοκληρώνεται το πλέον σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Αργολίδας, αλλά και ολόκληρης της ανατολικής Πελοποννήσου, το οποίο εκκρεμούσε από το 2008”.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή έγινε δυνατή “χάρις στις άοκνες προσπάθειες ενός μηχανικού συνεργάτη της Περιφέρειας, ο οποίος επί δύο χρόνια απασχολήθηκε αποκλειστικά με το συγκεκριμένο έργο”.

Σύσκεψη Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας για τον δρόμο της Βέργας

Posted: 25 Nov 2021 10:36 AM PST

Η παράκαμψη της Βέργας (Σέλιτσας) και η οδική της σύνδεση με την Ανω Βέργα αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης στην οποία μετείχε σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω διάσκεψη μετείχαν επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας και του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως επίσης και εκπρόσωπος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, θα μπορέσει να εξεύρει πιστώσεις για την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, πιθανότατα εκτός ΕΣΠΑ, μέσω νέας προγραμματικής σύμβασης.

Οπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, χρειάζεται νέα μελέτη η οποία θα αντιμετωπίζει συνολικά το έργο, δεδομένου ότι η υφιστάμενη μελέτη παρουσιάζει προβλήματα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει το έργο επί τη βάσει της.

Για το ίδιο θέμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση, το βράδυ χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτας, με εκπροσώπους της Τ.Κ. Βέργας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με τον Δ. Σαραβάκο, πρόεδρο της Ενωσης πρώην Νομαρχών και Περιφερειαρχών Ελλάδας

Posted: 25 Nov 2021 10:34 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, με τον πρόεδρο της Ενωσης πρώην Νομαρχών και Περιφερειαρχών Ελλάδας και πρώτο αιρετό νομάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σαραβάκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα και έργα που αφορούν στην περιοχή της Αργολίδας.

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα επισκέφθηκε η νεοεκλεγείσα ΔΕΕΠ Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας

Posted: 25 Nov 2021 10:33 AM PST

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, η νέα πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Βάλια Μαυραϊδοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Απευθυνόμενος ο περιφερειάρχης προς τα στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αρκαδίας της Ν.Δ. ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και συνέστησε “να μείνουν μακριά από εξαρτήσεις βουλευτών, να βλέπουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής τους”, καθώς επίσης και “να συμπαρίστανται με όλες τους τις δυνάμεις στην κοινωνία και στον κόσμο, ανεξάρτητα από τις επιμέρους ιδεολογικές προτιμήσεις”, εφιστώντας τους παράλληλα την προσοχή καθώς -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα”.

 

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για την 199η επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου τον Νοέμβριο του 1822

Posted: 25 Nov 2021 10:32 AM PST

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τους επαναστατημένους Ελληνες θα παραστεί την ερχόμενη Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο των εν λόγω εκδηλώσεων, μεθαύριο στις 10.30 το πρωί, τιμητικό άγημα θα μεταφέρει την προσωπογραφία του Σταϊκόπουλου από το Δημαρχείο Ναυπλίου στο Παλαμήδι όπου στις 11.30 θα τελεστεί δοξολογία στο ναό του Αγίου Ανδρέα μέσα στο κάστρο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Θα ακολουθήσει εκφώνηση ομιλίας από τον καθηγητή του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου Τόλη Κοΐνη και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στον ανδριάντα του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Εξ άλλου, αύριο Παρασκευή 26 του μήνα, θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία του Ναυπλίου και στις 11 το πρωί κατάθεση στεφανιών από μαθητές στον ανδριάντα του πορθητή του Παλαμηδίου.

Τοίνζεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της covid-19, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρόεδρο των Special Olympics Hellas Διον. Κοδέλα

Posted: 25 Nov 2021 10:31 AM PST

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Special Olympics Hellas, πρέσβυς επί τιμή, Διονύσιος Κοδέλας.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα να συνδράμει οικονομικά η Περιφέρεια τον εν λόγω μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την διοργάνωση πανελλαδικής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με διαγωνισμό θα υλοποιηθεί το έργο του διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 25 Nov 2021 10:30 AM PST

Σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου που αφορά στο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στις παλιές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΡΕΑ, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη αποφασίστηκε ότι το εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί μέσω διαγωνισμού μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και όχι με ανάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here