ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Στον Αλέξανδρο Π. Μαλλιά το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας”

Στον Αλέξανδρο Π. Μαλλιά για το βιβλίο “Τα σύνορα – Αναθεωρητισμός”, απονέμεται το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, το οποίο προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου κριτική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, και στην οποία μετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η επίκουρη καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί σύντομα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 44 βιβλία, αποδεικνύοντας την ευρύτερη απήχηση που ο θεσμός αυτός έχει κατακτήσει μεταξύ των πνευματικών ανθρώπων στην Ελλάδα.

Κλιμάκιο της Ε.Ε. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τον Κάρστεν Ράσμουσεν, μεθαύριο Τετάρτη

Posted: 22 Nov 2021 12:42 PM PST

Την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, επισκέπτεται μεθαύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπό τον Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνάντηση του κλιμακίου με τον περιφερειάρχη και άλλους παράγοντες, όπως και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Το έργο προσθήκης ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μεθαύριο Τετάρτη

Posted: 22 Nov 2021 12:41 PM PST

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου προσθήκης ορόφου και αναδιαρρυθμίσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, θα υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στις 8 το βράδυ μεθαύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 3.065.255,14 ευρώ εν λόγω έργου, που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, θα γίνει προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Νοσηλευτικής Μονάδας, με σκοπό την στέγαση της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς και επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Αιδηψό αύριο Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 22 Nov 2021 12:40 PM PST

Στην έναρξη των εργασιών του υβριδικού τακτικού συνεδρίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας με θέμα “Περιφερειακή Διακυβέρνηση, Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή”, που θα διεξαχθούν στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου, θα παραστεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τρίτη 23 του μήνα.

Οι θεματικές ενότητες του εν λόγω συνεδρίου είναι, α) Κλιματική Αλλαγή και Φυσικές Καταστροφές και β) Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον γιατρό – ερευνητή Αντ. Τάντουλο

Posted: 22 Nov 2021 12:39 PM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον γιατρό – ερευνητή Αντώνη Τάντουλο, σε υλικό του οποίου βασίστηκε το επετειακό λεύκωμα “Η ναυμαχία του Ναβαρίνου – Η Συλλογή του Αντώνη Τάντουλου” που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Αντίτυπα της έκδοσης, στα ελληνικά και στα αγγλικά, θα προωθηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε βιβλιοθήκες, σχολεία, δήμους, οργανισμούς, φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, όπως επίσης και στις πρεσβείες της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, καθώς και στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Στη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, συζητήθηκε και η δυνατότητα να αξιοποιηθεί η ευρύτατη συλλογή του Αντ. Τάντουλου μέσα από την ίδρυση και λειτουργία, πιθανότατα στη Νεάπολη Βοιών, ενός Ναυτικού Μουσείου Πελοποννήσου.

Το “Μεγάλο Καφενείο”, ένας χώρος της Τρίπολης γεμάτος ιστορία

Posted: 22 Nov 2021 12:38 PM PST

Τον ιστορικό χώρο στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη, όπου λειτουργεί για πάνω από ενάμιση αιώνα το “Μεγάλο Καφενείο”, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο για την Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μπουντρούκα, επέδωσε στον ιδιοκτήτη του “Μεγάλου Καφενείου” Παρασκευά Κατσικερό, εκδόσεις και αναμνηστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σημειώνεται ότι το “Μεγάλο Καφενείο” είναι ένα από τα 53 ιστορικά καφέ της Ευρώπης, 5 από τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οπως διαβάζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (https://www.ehica.eu/), “τo Ιστορικό Καφέ «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη, λειτουργεί από το 1840 και ήταν το αγαπημένο της αριστοκρατίας. Εκεί σύχναζαν γιατροί, δικηγόροι και μεγαλέμποροι, αλλά και άτομα κάθε κοινωνικής τάξης.

Στον χώρο έχουν διατηρηθεί ατόφια αντικείμενα όπως είναι οι τεράστιοι καθρέπτες με τις σκαλιστές κορνίζες, τα οβάλ τραπεζάκια και οι καναπέδες. Τα έπιπλα αυτά είχαν ερθεί στο Καφέ απο την Βιέννη, από το εργοστάσιο, του κατασκευαστή Μίκαελ Τόνετ (1796 – 1871).

Η ονομασία του χώρου εμπεριέχει και τη λέξη «μουσείο», διότι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία έχουν ανεκτίμητη ιστορική αξία, να δει όπλα της Επανάστασης του 1821, τα οποία βρίσκονται σε ειδική προθήκη και να ενημερωθεί για την ιστορία του χώρου και της πόλης.

Από το χώρο έχουν περάσει πάρα πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας.

Στον χώρο του «Μεγάλου Καφενείου» γίνονται κατά κύριο λόγο παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές. Επίσης έχουν γίνει και θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της πόλης και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο”.

Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σε εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Posted: 22 Nov 2021 12:37 PM PST

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, την οποία διοργάνωσαν το απόγευμα χθες, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μεσσηνίας, το Μουσικό Σχολείο και ο Σύλλογος “Ελληνομνήμονες”.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στην ηρωική θυσία του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι στις 7 Ιουνίου 1821, όπως και των Ελλήνων καταδρομέων στην Κύπρο το 1974, την οποία θυμίζει το μνημείο στην Μακεδονίτισα της Λευκωσίας.

Κεντρικός ομιλητής στην εν λόγω εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας λειτούργησε έκθεση όπλων και φορεσιών, ήταν ο καθηγητής Θανάσης Χρήστου που ανέπτυξε το θέμα “Οι ένοπλες δυνάμεις του Ελληνισμού και ο Ιερός Λόχος. Από το Δραγατσάνι μέχρι σήμερα”.

Ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Γεωργία Ψαραδέλλη, Σοφία Πουλοπούλου, Θωμά Κακάνη, Αθανάσιο Καρανάσιο, Νικόλαο Βερβερίδη, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με απονομή τιμητικών πλακετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here