Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

 


Σε Πανελλαδική απεργία προχωρούν στις 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, οι διανομείς όλης της χώρας με αιτήματα που αφορούν στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

“Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, οι διανομείς όλης της χώρας τον τελευταίο 1,5 χρόνο βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία, την αναστολή, την εκ περιτροπής εργασία, την τεράστια εντατικοποίηση. Η κυβέρνηση και οι εργοδότες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στα δικαιώματά μας, ώστε να διαφυλάξουν την τεράστια κερδοφορία που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κερδοφορία που προέκυψε από τη σκληρή εκμετάλλευση της δουλειάς μας, από την εφαρμογή όλων των προηγούμενων νόμων των μνημονίων, σε όλους τους τομείς, στα ξενοδοχεία, στις επισιτιστικές αλυσίδες, στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού.

Όσοι εργαζόμαστε είμαστε με εξαντλητικά ωράρια και χαμηλούς μισθούς. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στους διανομείς, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες γενικεύονται, ενώ η ψήφιση του νόμου 4808/2021 και η επιβολή των ατομικών συμβάσεων ως ισχυρότερες από τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις θα κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση. Όσοι δεν εργαζόμαστε πολλοί είμαστε χωρίς εισόδημα εφόσον “κοπήκαμε” και από το ταμείο ανεργίας. Οι υπόλοιποι λαμβάνουμε τα ψίχουλα του ταμείου το πολύ μέχρι τον Φλεβάρη. Η ακρίβεια, οι αυξήσεις στο ρεύμα και σε όλα τα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης, εξαφανίζουν το όποιο μικρό μας εισόδημα.

 Μαζί με όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η κλιμάκωση του αυταρχισμού από την κυβέρνηση, η προσπάθεια να συρρικνώσει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, να βάλει το απεργιακό δικαίωμα στο γύψο. Στόχος της είναι να διευκολύνει τα αφεντικά να μας ξεζουμίζουν χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, οι εργαζόμενοι να μη διεκδικούν τη βελτίωση των όρων δουλειάς και της ζωής τους.

Όμως οι εργαζόμενοι του κλάδου μας το προηγούμενο διάστημα , οι διανομείς της E – FOOD  όπως και οι  εργαζομένοι στη COSCO που με αφορμή το θάνατο του συναδέλφου τους και την καθολική συμμετοχή τους στον αγώνα απέδειξαν ότι η κυβέρνηση και η εργοδοσία δεν είναι παντοδύναμοι.  Οι εργαζόμενοι εάν οργανωθούν μαζικά στα σωματεία τους και οργανώσουν τον αγώνα τους μπορούν να καταφέρουν πολλά.

Το Συνδικάτο εργατουπαλλήλων  Επισιτισμού – Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας  καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου, τους διανομείς να οργανώσουμε από κοινού και συντονισμένα  τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, για να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος Χατζηδάκη. Να παλέψουμε για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της κλαδικής ΣΣΕ στον επισιτισμό και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης.
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Όχι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εκ περιτροπής απασχόλησης και τα δουλεμπορικά γραφεία.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, να επανέλθουν στα ΒΑΕ οι ειδικότητες του Μάγειρα , του σερβιτόρου, της καμαριέρας , της λάντζας.
  • Καμία εφαρμογή του «συνεργατικού» μοντέλου για τους διανομείς στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.
  • Ταμείο ανεργίας 600 ευρώ για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here