Η δυναμική απάντηση των σταφιδοπαραγωγών άδειασε τον Λιβανό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Η δυναμική απάντηση των σταφιδοπαραγωγών άδειασε τον Λιβανό

 Οι σταφιδοπαραγωγοί απάντησαν… και η απάντησή τους ήταν δυναμική και ηχηρή. Τα όσα εξελίχθηκαν με το συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Σύνταγμα (δείτε εδώ) , βγάζοντας στους δρόμους εκατοντάδες οικογένειες και αγρότες, ανθρώπους του μόχθου, γυναίκες και παιδιά από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου ήταν η απάντηση στους… τακτικισμούς του Λιβανού, ο οποίος τα… μάζεψε άρον – άρον και μια άρχισε τις συσκέψεις παραμονές, μια ξανά δεσμευόταν για αίτημα και απόσυρση των αποθεμάτων.

«Δυστυχώς ήταν ένας εμπορικός πόλεμος, με μοναδικό σκοπό… πώς θα πάρουν το προϊόν σε πολύ χαμηλή τιμή, το οποίο πέτυχαν!» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παναιγιαλείου Ενώσεως, Μίλτος Σταυρόπουλος κάνοντας λόγο για «…παιχνίδια».

«Αγωνιζόμαστε 8 μήνες τώρα για να δούμε πως θα γλιτώναμε αυτή τη σταφιδική κρίση που κάποιες συντεχνίες συμφερόντων δημιούργησαν, δούλεψαν σε βάρος των παραγωγών»  είπε και σημείωσε πως αν τη χθεσινή πρότασή του ο ΥπΑΑΤ «την είχε κάνει 5-6 μήνες, φανταστείτε τι κατάσταση θα υπήρχε τώρα στην σταφιδική αγορά!». Στο ερώτημα αν τελικά αυτή η πρόταση υλοποιηθεί και πιο τελικά θα είναι το αποτέλεσμα αυτή την ώρα είπε πως θα είναι «…πολύ μικρό το αποτέλεσμα.» καθώς όπως εξήγησε «Μετά από 3 μήνες θα απαντήσει η Ευρωπαϊκή επιτροπή». Για το ζήτημα των αποθεμάτων τόνισε πως εν τέλει δεν βρέθηκε λύση και αυτά θα παραμείνουν στις αποθήκες για πολύ καιρό.

Καυστικός στην παρέμβασή του υπήρξε ο διευθυντή της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο συλλαλητήριο που έγινε στην «καρδιά» των Αθηνών, στο Σύνταγμα, θέτοντας καίρια ερωτήματα για την στάση του υπουργείου αλλά και το μέλλον των σταφιδοπαραγωγών που βρίσκονται σε δεινή θέση.

 

20 χιλιάδες και υπουργός με τους κολλητούς του

Στο ερώτημα: ουσιαστική λύση ή αδράνεια από πλευράς υπουργείου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία για την Πελοπόννησο» ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε απαισιόδοξος λέγοντας πως «Από τη μια έχουμε 20 χιλιάδες παραγωγούς στη φτώχεια και τη δυστυχία κι από την άλλη τον υπουργό και τους φίλους του από το κολέγιο …και βλέπουμε αντί ο υπουργός να είναι ο προστάτης του δημοσίου συμφέροντος όπως πρέπει και δίνει τον όρκο του απέναντι στην κοινωνία εξυπηρετεί κα υπηρετεί τα συμφέροντα του ή των φίλων του…».

«…Eίχε το θράσος να επιτεθεί στους βουλευτές του κόμματός του, που τιμούν τον ρόλο και την αποστολή τους και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ανθρώπων της υπαίθρου» διερωτώμενος «Για 10 εκατομμύρια θα καταστρέψεις αυτό το προϊόν κ.

Λιβανέ;»

Ωστόσο εκείνο που επισημάνθηκε τόσο από τον κ. Πετράκο όσο και από τον κ. Σταυρόπουλο ήταν πως πλέον μόνον ο Πρωθυπουργός μπορεί να δώσει άμεσα λύση με τη σχετική εντολή εκταμίευσης ενός ποσού που θα σώσει το προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here