Στα 1.401 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου\– 138 οι νοσηλείες. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Στα 1.401 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου\– 138 οι νοσηλείες.

Στα 1.401 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου – 138 οι νοσηλείες

Posted: 22 Mar 2022 12:26 PM PDT

Σε 1.401 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 4 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 26.785.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 22 Μαρτίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 26.785, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.838.891 (ημερήσια μεταβολή +1,0%), εκ των οποίων 49,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.451 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (63,7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 69 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 216 (63,16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (36,84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.408 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 334 (ημερήσια μεταβολή +10,23%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 342 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 34 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.029 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου καταγράφηκαν 1.401 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 126.953.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 203, στην Π.Ε. Αρκαδίας 199, στην Π.Ε. Κορινθίας 358, στην Π.Ε. Λακωνίας 242 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 399.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Δευτέρα 21 Μαρτίου- συνολικά 138 άτομα (τα 2 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 12 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 27, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 2 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 24 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 33 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Συμβάσεις στην Π.Ε. Αργολίδας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 22 Mar 2022 12:25 PM PDT

Προγραμματικές και άλλες συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στα γραφείοα της Π.Ε. Αργολίδας στο Ναύπλιο Προγραμματικές Συμβάσεις στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας -παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζου και του εντεταλμένου για τον αθλητισμό περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη- υπέγραψε με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο δύο προγραμματικές συμβάσεις, μία για το προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ αθλητικό κέντρο του Κρανιδίου και μία για την προϋπολογισμού 104.160 ευρώ προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα Διδύμων και Κοιλάδας.

Ο Π. Νίκας υπέγραψε μία ακόμα προγραμματική σύμβαση, με τον Δήμο Αργους – Μυκηνών, για την προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων στο γήπεδο των Φιχτίων, έργο προϋπολογισμού 52.080 ευρώ.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε εργολαβικό συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 249.997,94 ευρώ έργο αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία “Ζορμπάς” σε τμήματα της επαρχιακής οδού Αργους- Ηρας- Προσύμνης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε την προγραμματική για την ωρίμανση του έργου ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας

Posted: 22 Mar 2022 12:23 PM PDT

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Νεμέας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας” Α.Ε. με αντικείμενο την ωρίμανση του έργου ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας.

Την πιο πάνω σύμβαση -προϋπολογισμού 137.827,86 ευρώ- υπέγραψαν σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, καθώς και εκπρόσωπος του “Πάρνωνα”.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αφορά στον εκσυγχρονισμό των βασικών οδικών αρτηριών όπου συγκεντρώνουν τον εμπορικό τομέα της πόλης της Νεμέας. Ταυτόχρονα γίνεται σύνδεση με το οικοδόμημα που προορίζεται για το νέο Μουσείο Οίνου της πόλης το οποίο είναι κτήριο του Ερνστ Τσίλλερ και αποτελεί μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Σύσκεψη για τα πυρόπληκτα την ερχόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη – υπογραφή του περιφερειάρχη για την εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας στην Δ.Ε. Μαντινείας

Posted: 22 Mar 2022 12:22 PM PDT

Σε σύσκεψη που θα συγκαλέσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την ερχόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί η συνολική πορεία των παρεμβάσεων στις περιοχές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού.

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε στην Τρίπολη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας στην Δημοτική Ενότητα Μαντινείας, με συνολική αμοιβή 201.250 ευρώ.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, ειδικότερα, θα εκπονηθούν οι μελέτες οριοθέτησης καθώς και των έργων διευθέτησης των ρεμάτων του Μαντινειακού Πεδίου, κι ακόμα γεωλογικές μελέτες και έρευνες, όπως και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα και εργολαβικό συμφωνητικό ποσού 39.374,40 ευρώ για την οριστική αποκατάσταση της βατότητας των σημείων των καταπτώσεων του δρόμου Μεγαλόπολης – Ισαρη, στην περιοχή του Ισαρη.

Την ερχόμενη εβδομάδα προωθείται το ιατροφαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς

Posted: 22 Mar 2022 12:19 PM PDT

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαρτίου η συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για την υποστήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται στον πόλεμο της Ουκρανίας, την οποία συντονίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς, Φαρμακευτικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων της.

Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, στην Τρίπολη, το υλικό που έχει συγκεντρωθεί θα σταλεί την ερχόμενη εβδομάδα -συνοδευόμενο και από μέλη του συλλόγου Ουκρανών της Περιφέρειας- στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα προκειμένου να προωθηθεί στην δοκιμαζόμενη αυτή χώρα.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι εκτός από το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα προωθηθεί και ανάλογο υλικό που θα προμηθευτεί η Περιφέρεια, όπως επίσης και είδη που έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία δήμων και μητροπόλεων.

Σύσκεψη στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για θέματα μελετών

Posted: 22 Mar 2022 12:18 PM PDT

Αντικείμενο προεργασίας από πενταμελή επιτροπή πολιτικών μηχανικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα αποτελούν στο εξής μελέτες που ανατίθενται στις αναπτυξιακές εταιρείες.

Αυτό αποφασίστηκε σε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στην Τρίπολη.

Η εν λόγω επιτροπή θα καλείται, αφ’ ενός να αποφανθεί για την αναγκαιότητα της μελέτης και αφ’ ετέρου να προβαίνει σε εκτίμηση για το ενδεχόμενο κόστος της.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Λαμπρόπουλου με τον διευθυντή του παραρτήματος Τρίπολης του περιφερειακού τμήματος του ΕΚΑΒ

Posted: 22 Mar 2022 12:17 PM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας, σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, με τον διευθυντή του παραρτήματος Τρίπολης του περιφερειακού τμήματος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Κατσαρό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο έργο του ΕΚΑΒ και με την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, καθώς επίσης και με την αξιοποίηση των πόρων του τωρινού και του επόμενου ΕΣΠΑ για την βελτίωση των υποδομών παρχής υγείας στην Περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here