Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ...ΑΡΑΧΩΒΑ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ...ΑΡΑΧΩΒΑ!

 


Αράχωβα (Καρυοβούνι) της Μεσσηνίας

Η Αράχωβα, με πληθυσμό 10 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, όπως ήταν γνωστότερο το Κρυοβούνι πριν μετονομαστεί το 1930, είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 880 μ. ανάμεσα σε δυο πλαγιές που χωρίζονται από χαράδρα και αποτελεί, μαζί με τον γειτονικό οικισμό της Δρυόπης (Πιάλα), δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο ερειπωμένος πύργος του Γουδέλη, ο ναός του Προφήτη Ηλία και το παλιό ελαιοτριβείο, στέκουν μνημειώδεις μάρτυρες του παρελθόντος, ενώ τα αγέρωχα μνημεία της φύσης, τα δύο πλατάνια του χωριού, προσφέρουν, πλάι στην παραδοσιακή βρύση, απλόχερη δροσιά τους θερμούς θερινούς μήνες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηρίσει ως Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία στο Καρυοβούνι τον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου που χρονολογείται στα ύστερα μεταβυζαντινά χρόνια και τον Πύργο Γουδέλη που χρονολογείται στον 18ο αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής, σημαντικό για την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στο συγκεκριμένο χώρο.

Δείτε το βίντεο του nikos.tsiak:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here