Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Στα 731 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου – 153 οι νοσηλείες

Posted: 01 Mar 2022 12:01 PM PST

Σε 731 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 10 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 17.176.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 1 Μαρτίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 17.176, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.438.872 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 49,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 285 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.007 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 408 (64,2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 67 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 291 (71,32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 117 (28,68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.274 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 299 (ημερήσια μεταβολή +7,17%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 303 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 52 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.914 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου καταγράφηκαν 731 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 106.391.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 132, στην Π.Ε. Αρκαδίας 81, στην Π.Ε. Κορινθίας 190, στην Π.Ε. Λακωνίας 105 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 223.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου- συνολικά 153 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 11 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 28, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 49 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 16 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 40 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η διώρυγα στον Ισθμό – τηλεσύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με στελέχη του “Υπερταμείου”

Posted: 01 Mar 2022 12:00 PM PST

Τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου αποτέλεσαν αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), γνωστής ως “Υπερταμείο”.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της πιο πάνω εταιρείας, επαναβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας του Ισθμού, η οποία αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσει στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου.

Οσον αφορά στην Περιφέρεια, κατά τη σημερινή σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι η εκ μέρους της κατασκευή της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Παράλληλα τονίστηκε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει την διαδικασία – έχοντας ήδη έτοιμη την σχετική μελέτη- για την κατασκευή πεζόδρομου στην δυτική πλευρά του καναλιού (στην Πελοπόννησο) και συγκεκριμένα από την γέφυρα μέχρι την Δίολκο, με υποδομές και για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, καθώς και φωτισμό.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει ακόμα, τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη -επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα-, όπως επίσης και την εκτεταμένη φύτευση στην περιοχή του Ισθμού, βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από την ΕΕΣΥΠ.

Από την πλευρά του, το “Υπερταμείο” θα παρουσιάσει -μέσα στον ερχόμενο Μάιο, πιθανότατα- το εκπονούμενο εκ μέρους του μάστερ πλαν, στο πλαίσιο του οποίου χωροθετούνται δύο μαρίνες και παράλληλα στον χερσαίο χώρο καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών με νερό και τρόφιμα -και εν γένει υποστήριξης-, ενώ θα προβλέπεται γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στην οποία ας σημειωθεί δεν θα χωροθετηθούν ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 01 Mar 2022 11:59 AM PST

Αποφάσεις για μια σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, αποδέχθηκε την δωρεά προς την Περιφέρεια ακινήτου συνολικής έκτασης 52.252 τ.μ. στην περιοχή της Δαλαμανάρας, στην Π.Ε. Αργολίδας, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία α) αθλητικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων των πολιτών και β) γηπέδου ποδοσφαίρου ολυμπιακών διαστάσεων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και κυρίως των νέων.

Ακόμα, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και α) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την βελτίωση και συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι, συμβολές οδών) με προϋπολογισμό και πίστωση 1.000.000 ευρώ, καθώς και β) του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για αναπλάσεις οδών από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως τον κόμβο της 7ης επαρχιακής οδού.

Προέβη επίσης η Οικονομική Επιτροπή α) στην ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έργο με δαπάνη 1.618.200 ευρώ μετά την έκπτωση και β) στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στην επαρχιακή οδό 32 στο τμήμα από την εθνική οδό και προς Χωρέμι – Απιδίτσα – Ισαρη – Βάστα.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων (πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής) για την παροχή υπηρεσιών ελέγχου των δακοπληθυσμών στους ελαιώνες της Αρκαδίας με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για τα έτη 2022, 2023 και 2024, με προϋπολογισμό 105.479,17 ευρώ.

Τέλος, προέβη στην έγκριση διενέργειας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, όρων πρόσκλησης και επιτροπών για τη συμμετοχή, με προϋπολογισμό 81.557,28 ευρώ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση αγροδιατροφής Food – Εxpo_2022 που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο εκθεσιακό κέντρο Αthens Metropolitan Expo, από 12 έως και 14 Μαρτίου.

Εξαιρετική η πορεία των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου που επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας

Posted: 01 Mar 2022 11:58 AM PST

Εξαιρετική είναι η πορεία των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου τα οποία επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας.

Η διαπίστωση αυτή έγινε σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας.

“Διαπιστώθηκε η πολύ καλή πορεία των έργων, σε ελάχιστες -μόλις τρεις- περιπτώσεις έχουν επισημανθεί ορισμένα ζητήματα, αλλά και αυτά σύντομα θα επιλυθούν” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι όλα τα έργα που εξετάστηκαν βρίσκονται μέσα στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων προώθησης και προβολής της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης

Posted: 01 Mar 2022 11:57 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποίησε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στην προώθηση και προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 3 “Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον” του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Μέσω της εν λόγω δράσης -που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η δημόσια δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ- επιδιώκεται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις προώθησης και προβολής της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής της Μάνης, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση των εν λόγω ανεκμετάλλευτων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ελκυστικότητά της, αυξάνοντας τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά τον εισερχόμενο τουρισμό, με διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, στη βάση μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και των τουριστικών της επιχειρήσεων.

Ως ενδεικτικές παρεμβάσεις, που δύναται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της δράσης αποτελούν, αφ’ ενός πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, καθώς και αντίστοιχο προωθητικό υλικό (εκδόσεις κλπ) και αφ’ ετέρου ψηφιακές διαδικτυακές εφαρμογές / υπηρεσίες προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, καθώς επίσης και στοχευμένες

παρεμβάσεις μέσω ολοκληρωμένων σχεδίων μάρκετινγκ για την οργάνωση και προβολή θεματικών διαδρομών, σε αξιόλογους πολιτιστικούς πόρους της περιοχής.

Βασικό κριτήριο δε, της επιλογής των εν λόγω παρεμβάσεων, ψηφιακών και μη, είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (http://logon.ops.gr/)- λήγει την Δευτέρα 4 του ερχόμενου Απριλίου, στις 3 το μεσημέρι.

 

Αναλυτικά την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

9ΦΣΠ7Λ1-8ΙΠ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Fruit Logistica, στο Βερολίνο, τον ερχόμενο Απρίλιο

Posted: 01 Mar 2022 11:55 AM PST

Στην Εκθεση Fruit Logistica που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, στο Βερολίνο, προτίθεται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί μια από της μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις παγκοσμίως, με πλέον των 3.000 συμμετοχών από 80 χώρες, στην οποία παρουσιάζονται -μεταξύ άλλων- φρέσκα προϊόντα, αποξηραμένα φρούτα, σπόροι, λύσεις συσκευασίας και επισήμανσης, τεχνολογία θερμοκηπίου, συστήματα καλλιέργειας, καθαρισμού και ανακύκλωσης.

Υπάρχουν επίσης εταιρείες που ειδικεύονται στην EDP, το μάρκετινγκ, τις μεταφορές και την εφοδιαστική, το χειρισμό και την αποθήκευση.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, μέσω της παρουσίας της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις, να προβάλλει και να προωθήσει τα φρέσκα εμπορεύσιμα εδώδιμα προϊόντα και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να καλύψει το 70% του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο 30% θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκθέτες – τυποποιητές.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των φρέσκων τροφίμων και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον αποστέλλοντας αίτηση στο e-mail: tourismos@pekorinthias.gr, έως και την ερχόμενη Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται σε δέκα 10 και η επιλογή τους θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και με γνώμονα την ανάγκη εκπροσώπησης, κατά το δυνατό, περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Κραυγή αγωνίας για το εγκαταλελειμμένο ιστορικό κτήριο του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου της Σπάρτης

Posted: 01 Mar 2022 11:53 AM PST

Κραυγή αγωνίας για το επί σχεδόν μία 20ετία αφημένο στην τύχη του κτήριο του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου της Σπάρτης -κατασκευασμένο το 1834, επί Οθωνος- αποτελεί κείμενο του τ. προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της λακωνικής πρωτεύουσας Παναγιώτη Κομνηνού.

Την αγωνία που εκφράζεται στο εν λόγω κείμενο, προσυπογράφει με σχετική ανακοίνωσή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης, στην οποία καλεί “όλους τους αρμόδιους φορείς όπως δράσουν άμεσα και προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να εκδοθεί η πολυπόθητη οικοδομική άδεια από την αρμόδια υπηρεσία για την αποκατάσταση και συντήρηση” του ιστορικού αυτού κτηρίου.

 

Το κείμενο του Π. Κομνηνού μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

* Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα protodikeio-spartis.gov.gr/

Λήψη άμεσων μέτρων στήριξης για τον εμπορικό κόσμο ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Posted: 01 Mar 2022 11:33 AM PST

Την λήψη μέτρων στήριξης για τον εμπορικό κόσμο ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας; “Ο Ερμής” σε επστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστο Σταϊκούρα και Αδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα.

“Χωρίς μέτρα στήριξης από την πολιτεία, έρχεται πανδημία λουκέτων στην αγορά” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή, η οποία κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

 

Την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας μπορείτε να δείτε εδώ:

Αιτήματα εμπορικού κλάδου

Καθαρισμός της αποστραγγιστικής τάφρου Λιγδού στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης

Posted: 01 Mar 2022 11:31 AM PST

Στον καθαρισμό της αποστραγγιστικής τάφρου Λιγδού προβαίνει η Π.Ε. Μεσσηνίας.

Οι σχετικές εργασίες, με σκοπό την αποστράγγιση των αγροτικών εκτάσεων και την αντιπλημμυρική προστασία στην ευρύτερη περιοχή κοντά στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας, ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 1η  Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here