Στα 738 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου\ – 146 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Στα 738 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου\ – 146 οι νοσηλείες

 


Σε 738 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 9 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 15.783.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 4 Μαρτίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 16.060, εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.486.262 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 49,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 255 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.077 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 389 (64,0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 67 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 273 (70,18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 116 (29,82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.296 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 296 (ημερήσια μεταβολή +1,37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 289 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 56 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.092 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου καταγράφηκαν 738 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 108.571.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 148, στην Π.Ε. Αρκαδίας 121, στην Π.Ε. Κορινθίας 174, στην Π.Ε. Λακωνίας 79 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 216.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 3 Μαρτίου- συνολικά 146 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 34, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 46 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 16 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 31 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Συμβάσεις για τη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 04 Mar 2022 11:06 AM PST

Συμβάσεις έργων καθώς και προγραμματικές υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην Σπάρτη, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση του με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ έργου που αφορά στην ολοκλήρωση των εσωτερικών κρηπιδωμάτων και του ακρομώλιου του προσήνεμου μώλου της μαρίνας Μονεμβασίας.

Επιπλέον, από τον Π. Νίκα υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ελαφονήσου για τη συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αναβάθμιση -μέσω εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης- της ύδρευσης του μοναδικού νησιωτικού δήμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γνωστοποίησε ακόμα πως θα πραγματοποιηθεί και επέκταση του δημοτικού φωτισμού της Ελαφονήσου προς τις παραλίες Σίμου και Παναγιάς, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Σπάρτης θα προχωρήσει το έργο του αγωγού υδροδότησης του αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά.

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, το βράδυ σήμερα, στην Καλαμάτα

Posted: 04 Mar 2022 11:04 AM PST

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση για το προϋπολογισμού 750.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών στον ασφαλτοτάπητα και κατασκευή τεχνικών στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα κόμβος Ρωμανού – Γιάλοβα.

Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι υπάρχει έργο 5 εκ. ευρώ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το Κορυφάσιο μέχρι τον πιο πάνω κόμβο, αναφερόμενος και στο προγραμματιζόμενο έργο παράκαμψης της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ.

Ακόμα, από τον περιφερειάρχη υπεγράφη η σύμβαση για το προϋπολογισμού 360.000 ευρώ έργο εγκατάστασης νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Παραλίας, στην Καλαμάτα, στο οποίο -όπως τόνισε ο Π. Νίκας, θα γίνουν και άλλα έργα.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στην παρέμβαση που θα κάνει η Περιφέρεια -με τις σχετικές εργασίες να ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη- για την αντικατάσταση αγωγών αποχέτευσης στο κτήριο του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης -ο οποίος υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης μηχανημάτων για τον καθαρισμό και την αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Βελίκα-, έκανε αναφορά και στην αναβάθμιση του περιφερειακού ιατρείου Κάμπου, στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την Περιφέρεια.

Π. Νίκας για Σκάλα, “μια δεκάδα άνθρωποι κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος”

Posted: 04 Mar 2022 10:59 AM PST

Η καθυστέρηση στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην Σπάρτη, όπου στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας υπέγραψε συμβάσεις έργων, αλλά και προγραμματικές.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της προβλεπόμενης από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) στη θέση Ξηροκάμπια της Σκάλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και τον αποκλεισμό, από μερίδα κατοίκων, της εθνικής οδού Σκάλας – Σπάρτης, στην πιο πάνω περιοχή, προκειμένου να μην επιτραπεί η μετάβαση μηχανημάτων στον χώρο κατασκευής.

“Είναι απαράδεκτο το κλείσιμο του δρόμου από μια δεκάδα ανθρώπους, δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “σε καθημερινή βάση το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει σταλίες για τα μηχανήματα που δεν εργάζονται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε δυσαρέσκεια και απογοήτευση “για την στάση των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι αποφεύγουν να πάρουν ευθεία θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα”.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τις ΔΑΟΚ για θέματα του πρωτογενή τομέα

Posted: 04 Mar 2022 10:58 AM PST

Τηλεσύσκεψη για θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου, των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού, Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από τις ΔΑΟΚ της Περιφέρειας, εξετάστηκαν το πρόγραμμα στήριξης νέων αγροτών,  οι διαδικασίες για το πρόγραμμα βόσκησης και την δακοκτονία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα των αρδεύσεων και εν γένει των εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως επίσης και στην πορεία των αναδασμών στην Φενεό και στο Δώριο.

Οπως έγινε γνωστό, ανάλογη σύσκεψη θα επαναληφθεί τον επόμενο μήνα.

Εκταμίευση 3.286.699,70 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 04 Mar 2022 10:57 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 3.286.699,70 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με στελέχη του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου

Posted: 04 Mar 2022 10:56 AM PST

Συνάντηση είχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο με μέλη της διοίκησης του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου.

Κατά την συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του συλλόγου, Δημήτρη Καραχρήστο και Στέφανο Στογιαννόπουλο αντίστοιχα, συζητήθηκαν οι δράσεις του στην Κορινθία.

Παράλληλα, εκ μέρους των μελών της διοίκησής του εκφράστηκε η πρόθεση να διοργανώσει ο εν λόγω σύλλογος έναν ημιμαραθώνιο δρόμο αξιοποιώντας τα μονοπάτια της περιοχής του Λουτρακίου.

Στο Δημαρχείο του Κιάτου η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Posted: 04 Mar 2022 10:54 AM PST

Η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου, τον δήμαρχο Συκιωνίων Σπύρο Σταματόπουλο στο Δημαρχείο του Κιάτου.

Στη πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η συνέχιση των έργων της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον δήμο, ενώ εξετάστηκε παράλληλα και η δυνατότητα νέων προγραμματικών συμβάσεων προκειμένου να προχωρήσουν νέα έργα.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα με στελέχη του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”

Posted: 04 Mar 2022 10:53 AM PST

Η στήριξη του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω καινοτόμων λύσεων που απορρέουν από την έρευνα -όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος είχε με τον διευθύνοντα συμβούλο του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Παναγιώτη Χατζηνικολάου, παρουσία και της γενικής διευθύντριας Αγροτικής Ερευνας του Οργανισμού Αναστασίας Τσαγκαράκου.

Τα στελέχη του ΕΛΓΟ ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία  ίδρυσης δημοσίου ΙΕΚ στα Φιλιατρά για ειδικότητα σχετική με θερμοκηπιακές καλλιέργειες (τεχνικός θερμοκηπίων και καλλιεργειών υπό κάλυψη), πρόσφατα δε συγκροτήθηκε η αρμόδια επιτροπή για τον καθορισμό του οδηγού κατάρτισης του ΙΕΚ, στην οποία συμμετέχει και ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος. Επίσης γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης του υπάρχοντος  ΙΕΚ που λειτουργεί στη Νεμέα, με ειδικότητα οινολογία – αμπελουργία.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πιλοτική καλλιέργεια υποτροπικών φυτών, προσπάθεια η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ. Ειδικότερα, έχουν διατεθεί στο πρόγραμμα περίπου 15 αγροτεμάχια στις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Τριφυλίας και Λακωνίας, τα οποία θα αξιολογηθούν για την καταλληλότητά τους μέσω δεικτών, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες και οι εδαφολογικές, αφού ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.

Περαιτέρω, στην ίδια συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα έργων εφαρμοσμένης έρευνας με απώτερο στόχο να δώσουν νέα πνοή στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.

Ειδικότερα η συζήτηση αφορούσε τα παρακάτω προγράμματα:

– Χαρακτηρισμός του γενετικού πλούτου της ελιάς σε συνδυασμό με την εγκατάσταση συλλογής γηγενών ποικιλιών στην Περιφέρεια.

– Ανάδειξη και εμπλουτισμός της εθνικής συλλογής συκιάς που διατηρεί το Τμήμα Ελιάς και Οπωροκηπευτικών σε ιδιοκτησία του ΕΛΓΟ στην Εύα, όπου γίνεται παραγωγή πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού.

– Μελέτη χαρακτηρισμού ποικιλιών και υποκειμένων εσπεριδοειδών, ως προς την αντοχή τους σε βιοτικές (ασθένειες, ιδιαίτερα τριστέτσα) και αβιοτικές (αλατότητα) καταπονήσεις και προτάσεις δράσεων για την αντιμετώπιση σημαντικών εχθρών των εσπεριδοειδών.

– Μελέτη νέων ποικιλιών εσπεριδοειδών, ως προς την ποιότητα των προϊόντων και τις απαιτήσεις τους στις κύριες περιοχές καλλιέργειας εσπεριδοειδών της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here