Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρόεδρο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρόεδρο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

 


ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -2ο ΔΙΜΗΝΟ 2022

Posted: 01 Mar 2022 12:41 AM PST

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ  Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -2ο ΔΙΜΗΝΟ 2022

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 01-03-2022

Posted: 01 Mar 2022 12:35 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 01-03-2022

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Στα 781 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου – 160 οι νοσηλείες

Posted: 28 Feb 2022 01:55 PM PST

Σε 781 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 10 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 16.274.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 28 Φεβουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 28 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 16.274, εκ των οποίων 36 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.421.664 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 49,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 263 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.960 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 413 (63,2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 67 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 295 (71,43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (28,57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.262 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 279 (ημερήσια μεταβολή -3,46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 312 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 70 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.860 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 781 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 105.660.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 126, στην Π.Ε. Αρκαδίας 116, στην Π.Ε. Κορινθίας 187, στην Π.Ε. Λακωνίας 91 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 261.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Κυριακή 27 Φεβρουαρίου- συνολικά 160 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 11 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 48 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 16 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 47 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Μητρόπολης Κορίνθου

Posted: 28 Feb 2022 01:43 PM PST

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου τον μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιο, στο γραφεία της Μητρόπολης, στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, υπογράφηκαν προγραμµατικές συμβάσεις, α) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου για επεμβάσεις στον εν λόγω ναό, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ, β) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Απόστολου Παύλου στην Κόρινθο για την ανέγερση ισόγειας οικοδοµής µε υπόγειο µε χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο (γεύμα αγάπης και εξοπλισμός) και γ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου για την επανάχρηση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο), για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

Η μητροπολίτης Διονύσιος επισήμανε προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι για πρώτη φορά υποστηρίζεται η μητρόπολη στα έργα που κάνει και τα οποία σκοπεύουν στην συνδρομή των φτωχών και των αδυνάτων, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει από την πλευρά του:

“Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην Εκκλησία να συνδράμουμε τον κοινωνικό της ρόλο”. Ο Π. Νίκας, παράλληλα, εξήρε τις δράσεις που αναλήφθηκαν από την Εκκλησία στην διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τον διαχρονικό αγώνα της εν γένει “ως πυλώνας σταθερότητας στην διατήρηση της εθνικής μας υπόστασης”.

Δύο συμφωνητικά έργων στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 28 Feb 2022 01:42 PM PST

Δύο συμφωνητικά έργων στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, τα οποία επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Το ένα αφορά σε επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών και αντιπλημμυρικών υποδομών στο ρέμα των Ροζενών, έργο προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και το δεύτερο στις εργασίες κατασκευής και προσβασιμότητας στο μνημείο Ρητοϊτών στο ναΰδριο της Θεοτόκου στα Αθίκια.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στην διάρκεια της παραμονής του στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας και υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο ζητήματα δυσλειτουργιών στην Διεύθυνση Μεταφορών.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρόεδρο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Posted: 28 Feb 2022 01:41 PM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας).

Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που προκύπτουν στην πορεία επεξεργασίας των αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Επιπλέον, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε και η πρόσφατη πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια με σκοπό την ενίσχυση της ίδρυσης από ανέργους επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης μέσω της ενίσχυσης ανέργων, για την έναρξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο εντός της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της πιο πάνω δράσης ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ και στο πλαίσιό της ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού 14.800 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

Posted: 28 Feb 2022 01:39 PM PST

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την βελτίωση του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, έργο προϋπολογισμού περί τα 20.000.000 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το συμφωνητικό του οποίου υπέγραψε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο του έργου -η δαπάνη του οποίου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ- θα γίνει βελτίωση του μήκους 8,836 χιλιομέτρων τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κυκλοτερών κόμβων.

Προβλέπεται, συγκεκριμένα, να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μια μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς επίσης, σε διάφορες θέσεις, 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων.

Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.

“Ακολουθούν δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα, ο δρόμος από Ικλαινα μέχρι Ρωμανού και η παράκαμψη της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45 εκ ευρώ, έτσι ώστε ο ολοκληρωμένος πιο πάνω οδικός άξονας να λειτουργεί σε συνέργεια με τον άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό” επισήμανε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

 

Υιοθέτηση δύο αδέσποτων σκύλων στην Κόρινθο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -συνδρομή της Περιφέρειας στο καταφύγιο του Δήμου Σπάρτης

Posted: 28 Feb 2022 01:38 PM PST

Την πράξη αναδοχής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο αδέσποτων σκύλων, τους οποίους πλέον θα φροντίζει η Περιφέρεια, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.

Τα δύο αυτά σκυλιά, στα οποία θα παρέχεται όλη η απαιτούμενη φροντίδα, θα αξιοποιηθούν ως φύλακες στον όρχο βαρέων οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στο θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Σπάρτης, έχει ξεκινήσει μία ευρύτερη κινητοποίηση και πλέον συνδράμουν εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις, τόσο με παρουσία στον χώρο φιλοξενίας, όσο και με προσφορά ειδών.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ο περιφερειάρχης, σε συνεννόηση με τον Δήμο Σπάρτης, προβαίνει σε σειρά διαδικασιών και στην προμήθεια ειδών προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στο εν λόγω καταφύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here