ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

 


Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων

Posted: 26 Mar 2022 08:09 AM PDT

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη -και η πολτική είναι αποτέλεσμα, είναι πράξη” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας σήμερα Σάββατο 26 Μαρτίου, στην εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, έργου για το οποίο η Περιφέρεια διέθεσε περί τις 350.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας για μία ακόμα φορά ότι “τα χρήματα είναι των φορολογουμένων και τα επιστρέφουμε σε αυτούς μέσα από έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη”, επισήμανε την εξαιρετική -όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία της Περιφέρειας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες όπως και με τα κυβερνητικά στελέχη και κάλεσε τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να ολοκληρώσει σύντομα την μελέτη παρεμβάσεων για τον περιβάλλοντα χώρο και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να υλοποιηθούν κι αυτές από την Περιφέρεια.

Σε ένα σύντομο απολογισμό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σημείωσε ότι σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμο λύθηκε -μετά από 15 χρόνια- το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, έργο δαπάνης 1 εκ ευρώ, ο οποίος “σε πολύ λίγο χρόνο θα λειτουργεί όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή”. Πρόσθεσε ακόμα ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένονται να γίνουν και τα εγκαίνια του γηπέδου του Ολυμπιακού στο Λουτράκι ένα έργο με δαπάνη πάνω από 200.000 ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι όσον αφορά στην Κορινθία γενικότερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο των 4,5 εκ ευρώ για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, σημειώνοντας παράλληλα και την πολύ καλή εξέλιξη της διαδικασίας για τον με προϋπολογισμό 7,7 εκ ευρώ δρόμο από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα και εκτιμώντας ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα μπορέσουν να γίνουν τα εγκαίνια του νέου, αναβαθμισμένου, πάρκου στο Πευκιά του Ξυλοκάστρου, για την προστασία του οποίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι τα πιο πάνω έργα υλοποιούνται και δρομολογούνται παρά τις αλλεπάλληλες δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων χρόνων, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία που επακολούθησε, όπως βεβαίως και η πρόσφατη εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να τονίσει:

“Ο Ελληνισμός πέρασε και δυσκολότερες εποχές και τα κατάφερε, αυτό θα γίνει και τώρα αρκεί να είμαστε ενωμένοι, να υπάρχει συνεννόηση”.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αθλητικοί παράγοντες κ.α.

Τιμήθηκε στο Ναύπλιο χθες Παρασκευή η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Posted: 26 Mar 2022 08:07 AM PDT

Το Ναύπλιο τίμησε με λαμπρότητα χθες Παρασκευή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Π.Ε. Αργολίδας και στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τελέσθηκε δοξολογία στον ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλιέως χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, μετά την οποία η φιλόλογος του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου Αγγελική Ντεβέ εκφώνησε ομιλία.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης και στη συνέχεια παρέλαση σχολείων, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρόντες στις χθεσινές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Η Σπάρτη τίμησε χθες Παρασκευή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Posted: 26 Mar 2022 08:06 AM PDT

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Σπάρτη χθες Παρασκευή η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Π.Ε. Λακωνίας τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευσταθίου, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκε ομιλία από τον καθηγητή και πρόεδρο του Συνδέσμου των Φιλολόγων Λακωνίας Απόστολο Παπατσίρο και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών από τους επισήμους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση και στη συνέχεια παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία της Σπάρτης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκων Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπαρτης Πέτρος Δούκας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου τιμήθηκε χθες Παρασκευή στην Κόρινθο

Posted: 26 Mar 2022 08:02 AM PDT

Τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Κόρινθο χθες Παρασκευή η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την οποία που διοργάνωσε η Π.Ε. Κορινθίας την κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου. Ακολούθησε η εκφώνηση ομιλίας από την δασκάλα 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου Αγγελική Ασημακοπούλου, μετά την οποία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων και στη συνέχεια έγινε η παρέλαση σχολείων, οργανώσεων, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις εκδηλώσεις στην Κόρινθο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Τιμήθηκε στην Τρίπολη χθες Παρασκευή η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Posted: 26 Mar 2022 08:00 AM PDT

Με λαμπρότητα τίμησε χθες Παρασκευή η Τρίπολη την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την οποία, που διοργάνωσε η Π.Α. Αρκαδίας, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γιώργος Βούτσινος, γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εψάλη δοξολογία στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου και ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Κωνστ. Μαρκόπουλο.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Αρεως, και ακολούθησε παρέλαση σχολείων, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κώστας Βλάσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Εγινε η προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ “1821, η φλόγα της Επανάστασης” στην Τρίπολη σήμερα 25 Μαρτίου

Posted: 25 Mar 2022 01:45 PM PDT

Στην Τρίπολη ολοκληρώθηκε το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 25 Μαρτίου η σειρά προβολών, σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη “1821, η φλόγα της Επανάστασης” -παραγωγή της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

Στην προβολή της ταινίας, στον κινηματογράφο CineVille, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Διοικητικού και Οικονομικού Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Παναγοπούλου, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Ελένη Καρούντζου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο διοικητής ΔΙΚΕ υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Δημήτρης Φωτόπουλος, καθώς και ο σκηνοθέτης της ταινίας Μ. Μανουσάκης.

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα σήμερα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 25 Mar 2022 01:44 PM PDT

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Καλαμάτα σήμερα Παρασκευή η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την οποία -που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου- παρέστη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

“Το υπέρτατο χρέος μας αυτές τις -από κάθε άποψη- δύσκολες ώρες είναι να είμαστε ενωμένοι και να δείξουμε υπομονή και επιμονή” τόνισε ο περιφερειάρχης στις δηλώσεις του, μετά τη λήξη της παρέλασης σχολείων, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνοντας παράλληλα συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές της.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκε ομιλία από τον καθηγητή Νίκο Ζαχαριά, κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών από τους επισήμους στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Στις σημερινές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Π.Ε. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις έδρες των υπόλοιπων 4 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σε αυτές παρέστησαν οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες και βουλευτές του κάθε νομού, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν, στο Ναύπλιο η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, στην Τρίπολη ο Γιώργος Βούτσινος γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, στην Κόρινθο οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και στην Σπάρτη ο Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here