ΤΑ....ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΟΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΤΑ....ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΟΣ

 


Οι εικόνες από τη μονή Τιμίου Προδρόμου κοντά στη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα Αρκαδίας είναι επιβλητικές και προκαλούν δέος. Πρόκειται για μια μονή χτισμένη στη ρίζα ενός απότομου βράχου στην αριστερή πλευρά της χαράδρας του Λούσιου. Για να φτάσετε στο σημείο θα χρειαστεί να περπατήσετε μία απόσταση, αλλά η ομορφιά του σημείου και η γαλήνη που αποπνέει θα σας ανταμείψουν
.

Η μονή υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 16ο αιώνα, αλλά υπάρχουν αναφορές για ίδρυση της τον 12ο αιώνα. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα μοναστήρια της Πελοποννήσου και όποιος βρεθεί εκεί μπορεί να καταλάβει το γιατί. Η μονή διαθέτει σημαντικές τοιχογραφίες παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί φθορά και ανάγονται στον 16ο αιώνα, μαγνητίζοντας το βλέμμα του επισκέπτη.

Από το μπαλκόνι της μονής μπορεί να θαυμάσει κανείς την άγρια και απεριόριστη θέα στο φαράγγι του Λούσιου. Αν σταθεί κανείς εκεί εκτός από την ομορφιά του τοπίου, θα απολαύσει τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά που προκαλούν μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Στην άλλη άκρη του φαραγγιού υπάρχει επίσης και η μονή Φιλοσόφου που μπορείτε να φτάσετε με μία πιο σύντομη διαδρομή από τη Δημητσάνα.

Γνωστή είναι η σημασία της μονής στην επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με μαρτυρίες αποτέλεσε καταφύγιο και ιατρείο για τους αγωνιστές.

Εκτός από την πλούσια θρησκευτική ιστορία της, η μονή Τιμίου Προδρόμου αποτελεί πόλο έλξης δεκάδων επισκεπτών λόγω της αρχιτεκτονικής της και του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο έχει κατασκευαστεί στο βράχο. Προκαλεί θαυμασμό και δέος όσες φορές κι αν την επισκεφτεί κανείς. Μοιάζει να αιωρείται στο κενό, αλλά ταυτόχρονα δίνει την αίσθηση της σταθερότητας όντας ιδιαίτερα επιβλητική.

Αν σας αρέσει η πεζοπορία και είστε φυσιολάτρης θα γοητευτείτε ιδιαίτερα από το σημείο και τη διαδρομή η οποία προσφέρεται για όσους αγαπούν τέτοιες δραστηριότητες. Αυτό που ξεχωρίζει επίσης στο μοναστήρι είναι η φιλοξενία που θα σας περιμένει. Η υποδοχή με ζεστό ελληνικό καφέ και λουκούμι στον ιερό χώρο σε συνδυασμό με τη μοναδική θέα αποτελούν μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

vouno1 vouno2 vouno3 vouno4

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here