ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

 


Ένα από τα όχι και τόσο δημοφιλή χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, σε υψόμετρο περίπου 1.360 μέτρων, τα Μαγούλιανα είναι το χωριό της Πελοποννήσου με το μεγαλύτερο υψόμετρο.

Φωλιασμένα στην καταπράσινη και οργιώδη φύση της περιοχής, με υπέροχη θέα προς τις πλαγιές του Μαινάλου, τα Μαγούλιανα συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνους τους προορισμούς, που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψετε.

Γραφικός δρόμος στα Μαγούλιανα

Αν και οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Ορεινή Αρκαδία με τα πιο διάσημα χωριά της -Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα- η περιοχή κρύβει πραγματικούς θησαυρούς βουτηγμένους στις πλαγιές του Μαινάλου, οι οποίοι θα εκπλήσσουν πάντα ευχάριστα τον επισκέπτη τους. Ανάμεσα σε αυτούς, λοιπόν, και τα Μαγούλιανα, το χωριό στην Αρκαδία με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη την Πελοπόννησο.

Μαγούλιανα – Το άγνωστο χωριό της Αρκαδίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Σε απόσταση περίπου 58 χλμ. από το κέντρο της Τρίπολης, τα Μαγούλιανα αποτελούν την έκπληξη της Ορεινής Αρκαδίας. Χτισμένα σε υψόμετρο 1.360 μέτρων, θεωρούνται ο ψηλότερος κατοικημένος οικισμός στον ορεινό όγκο της Αρκαδίας. Αμφιθεατρικά χτισμένα μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος από έλατα, τα Μαγούλιανα εντοπίζονται στην κορυφή ενός πετάλου και η ιστορία τους μετρά περισσότερο από πέντε αιώνες ζωής.

Φωλιασμένο σε μια πλάγια, η θέα που προσφέρει προς την ονειρική σειρά του Μαινάλου, όπως φαίνεται και από τα πλάνα του Travel Inspiration, συγκαταλέγεται σίγουρα ανάμεσα στις πιο όμορφες εικόνες που θα αντικρίσει ο επισκέπτης του χωριού.

Η εκκλησία στο χωριό Μαγούλιανα στην Αρκαδία

Μια βόλτα στο χωριό με τα πέτρινα σπίτια -κάποια είναι πολύ καλά διατηρημένα- είναι αρκετή για να θαυμάσει κανείς την τέχνη των περίφημων μαστόρων της πέτρας από το χωριό Λαγκάδια. Τα Μαγούλιανα διαθέτουν μία κεντρική πλατεία με έναν όμορφο και γραφικό πλάτανο, παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεδάκια, δύο πετρόχτιστα γεφύρια, καθώς και όμορφες εκκλησίες.

Μαγούλιανα- Η ιστορία του χωριού

Το χωριό μετρά περισσότερο από πέντε αιώνες ζωής, με διάφορες πηγές να ισχυρίζονται ότι η δημιουργία του χρονολογείται από το 1530 και 1600 μ.Χ μετά από ένωση πέντε διαφορετικών οικισμών, προκειμένου οι κάτοικοί τους να σωθούν από τις επιθέσεις των Τούρκων. Το χωριό υπήρξε πατρίδα του Α’ υπασπιστή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ έπαιξε και σημαντικό ρόλο κατά την Επανάσταση του ‘21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here