ΡΥΘΜΙΣΗ - ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ''ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ'' ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΡΥΘΜΙΣΗ - ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ''ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ'' ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

...ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...
Να τα βρουν εξωδικαστικά «εδώ και τώρα» με την εφορία και να πληρώσουν φόρους και πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων μέσα στους επόμενους μήνες, ...
αντί να χαθεί άλλος χρόνος με προσφυγές στα δικαστήρια, καλεί το υπουργείο Οικονομικών όσους είχαν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια ελέγχους και πολύ βαριά πρόστιμα.
Με τροπολογία που κατεθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας, το δημόσιο δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν ήδη καταθέσει αίτηση για να ζητήσουν μείωση προστίμων μεγάλης αξίας (άνω των 300.000 ευρώ ο καθένας) στην ειδική Επιτροπή του άρθρου 70Α, η οποία όμως καταργήθηκε την 31.12.2014 χωρίς να προλάβει να εξετάσει την σωρεία των προσφυγών που είχαν μαζευτεί, να καταθέσουν ξανά νέα αίτηση, για να κριθούν οι ενστάσεις τους από την νέα Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ή Επιτροπή Εσωτερικής Επανεξέτασης Υποθέσεων, όπως λέγεται στο υπουργείο), αντί να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ειδικά όσοι είχαν μπει στη διαδικασία της Επιτροπής του 70Α αλλά δεν πρόλαβε να εξεταστεί η περίπτωσή τους, θα μπορούν να μεταφερθούν στην νεοσύστατη Επιτροπή Επανεξέτασης με τους παλαιούς όρους με τους οποίους έκαναν την αρχική αίτησή τους, χωρίς άλλους απαγορευτικούς όρους ή επιβαρύνσεις που προβλέπει για τους υπόλοιπους το ισχύον πλέον καθεστώς (πχ να προκαταβάλουν το 50% των προστίμων και να μην μπορούν μετά να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη)! Σε διαφορετική περίπτωση, λένε και στο υπουργείο Οικονομικών, η δυνατότητα για νέα αίτηση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγίδα για τους ενδιαφερόμενους.
Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται άμεσα να καταθέσουν οι ίδιοι ξανά αίτηση , καθώς οι υποθέσεις τους θα πρέπει να έχουν κριθεί από τη νέα Επιτροπή μέχρι τα μέσα Απριλίου, δηλαδή 2 μήνες μετά την δημοσίευση της διάταξης σε ΦΕΚ, εφόσον τελικώς ψηφιστεί.
Όπως προκύπτει όμως από την τροπολογία, η κατάθεση της αίτησης δεν συνεπάγεται αυτομάτως και ότι η υπόθεση θα κριθεί . Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η Επιτροπή «δύναται» να εξετάσει τις υποθέσεις, εφόσον γίνει αίτηση, μέσα σε διορία 2 μηνών. 
Για το δίμηνο αυτό τα πρόστιμα διαγράφονται προσωρινά. Όταν η Επιτροπή κρίνει το αίτημα, βεβαιώνεται όποιο ποσό φόρου ή προστίμου κρίνει αυτή. Αν δεν λάβει απόφαση ή δεν κατατεθεί η σχετική αίτηση, τότε επιβάλλονται τα ίδια πρόστιμα χωρίς μείωση, όπως είχε προκύψει από τον έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here