Τέλος οι ουρές στην Εφορία! Οδηγός για το νέο σύστημα πληρωμών! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος οι ουρές στην Εφορία! Οδηγός για το νέο σύστημα πληρωμών!

Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην εφορία. Τα ταμεία στις Δ.Ο.Υ. «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ. 
Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια, να αγοράσουν παράβολα. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά με λίγα μόνο κλικ από τον υπολογιστή τους, χωρίς χάσιμο χρόνου και εκνευρισμό.
Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κάνουν ευκολότερη τη ζωή των φορολογούμενων αλλά και των εφοριακών οι οποίοι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον φορο-ελεγκτικό μηχανισμό.
Το επόμενο στοίχημα της ΓΓΠΣ είναι η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων μέσω μιας νέας υπηρεσίας που θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών (e-POS) η οποία παρέχεται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και θα υποστηρίζει όλες τις πληρωμές φόρων.
Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι, με τρόπο αντίστοιχο που προσφέρουν οι τράπεζες για πληρωμές μέσω internet (EasyPay, LivePay, SimplePay) θα μπορούν να πληρώνουν από το σπίτι ή το γραφείο τους τις οφειλές τους προς την εφορία. Θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, θα βλέπουν την οφειλή τους και θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας την οφειλή τους με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα.
Πως βλέπω το «λογαριασμό μου» στο Taxisnet 
Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Taxisnet. Πρέπει να καταχωρήσετε τους κωδικούς πρόσβασης, τον κλειδάριθμο και τα στοιχεία της εικόνας.
Αν ο λογαριασμός είναι ενεργοποιημένος, επάνω δεξιά, στην αρχική σελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr, επιλέξτε Mytaxisne και πληκτρολογείστε τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου.
Εμφανίζεται η κεντρική σελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του taxisent (επιλογή Εφαρμογές) , να διαχειριστείτε το λογαριασμό σας για αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ή αλλαγή του κωδικού πρόσβασης ( επιλογή Διαχείριση Λογαριασμού) , να εξουσιοδοτήσετε άλλους χρήστες του taxisnet ( επιλογή Εξουσιοδοτήσεις) ή να υποβάλετε δήλωση ΦΠΑ. 

Πως βλέπω τις οφειλές μου 
Όλες οι βεβαιωμένες οφειλές εμφανίζονται στον λογαριασμό σας. Επιλέγοντας «Εφαρμογές» και στη συνέχεια στο πρώτο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», την εφαρμογή «Στοιχεία Οφειλών». Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται στοιχεία ανοιχτών ατομικών οφειλών εκτός ρύθμισης όπως είναι καταχωρημένα στο TAXIS. 
Δεν συμπεριλαμβάνονται ανοιχτές οφειλές οι οποίες:
1. έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής στο σύνολό τους
2. προέρχονται από εταιρείες στις οποίες συμμετέχετε με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. Ομόρρυθμο μέλος, Διαχειριστής, Διευθύνων Σύμβουλος κλπ)
3. έχουν βεβαιωθεί σε άλλο πρόσωπο αλλά ευθύνεστε λόγω σχέσης (π.χ. κληρονόμος, εγγυητής κλπ)

Για πληροφορίες σχετικά με οφειλές συνυποχρέωσης ή και συνυπευθυνότητας, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. Ειδικά για τις μερικώς ρυθμισμένες οφειλές εμφανίζεται μόνο το ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here