Π. Τατούλης: «Η Πελοπόννησος έγινε της μόδας» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Π. Τατούλης: «Η Πελοπόννησος έγινε της μόδας»

«Έργο σημαία» χαρακτήρισε το έργο για την ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού της Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας παράλληλα ότι επί νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, δαπανούνταν περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για αποσπασματικές διαφημιστικές ενέργειες που δεν είχαν τα σημερινά αποτελέσματα. 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 20% της τουριστικής κίνησης της περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και την επίτευξη του στόχου της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, αφού οι πτήσεις ήδη ξεκινούν. 
 Αναφορικά με τις αιτιάσεις του επικεφαλής του ΚΚΕ Νίκο Γόντικα, ο Περιφερειάρχης τις χαρακτήρισε ως «άνθρακας ο θησαυρός», αφού όλες οι ενέργειες έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, χωρίς να εντοπιστεί πουθενά πρόβλημα.

Ο κ. Τατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του με μια διττή διαπίστωση, αφενός ότι από αυτές τις νέες πτήσεις που προσεγγίζουν την  Πελοπόννησο ζουν κατά κύριο λόγο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και βρίσκουν δουλειά εκατοντάδες Πελοποννήσιοι, και αφετέρου  κατέδειξε ότι πίσω από την αγωνία του εκπροσώπου του ΚΚΕ είναι τοπικοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι αγωνιούν για το αν υπάρχει κάποια διαφημιστική πίτα, που κάποιοι συνάδελφοι τους νέμονται, γεγονός που ασφαλώς και δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση.

Ειδικότερα, «για ελλιπείς γνώσεις και για αποσπασματική ενημέρωση που καταλήγει στην διατύπωση ψευδών γεγονότων» κατηγόρησε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κ. Ντίνα Νικολάκου τον επικεφαλής του ΚΚΕ, κ. Νίκο Γόντικα, απαντώντας σε επερώτηση του τελευταίου σχετικά με πρόγραμμα τουριστικής προβολής που τρέχει η Ανώνυμη Εταιρεία «Πελοπόννησος ΑΕ», χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι επρόκειτο για ένα έργο που η Πελοπόννησος ΑΕ κατέθεσε στην Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ, η οποία, αφού εξέτασε τον φάκελο, τον ενέταξε για χρηματοδότηση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό, αφού, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν εμείς δεν έχουμε χρεώσει ούτε ένα ευρώ για την προβολή της Πελοποννήσου από τα χρήματα των ελλήνων πολιτών, αλλά έχουμε εντάξει όλο τον σχεδιασμό μας σε κοινοτική χρηματοδότηση», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νικολάκου.

Αναφορικά με το έργο του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που «έτρεξε» η περιφέρεια κατά την προηγούμενη διετία, η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι όλοι οι διαγωνισμοί είναι αναρτημένοι στο «Διαύγεια», ομοίως και οι συμβάσεις.
 Σχετικά με την συμβολή της Περιφέρειας στις νέες πτήσεις που προσεγγίζουν από πέρυσι το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η κ. Νικολάκου, τόνισε ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα επισταμένων ενεργειών, που είχαν ως αποτέλεσμα τις νέες πτήσεις της Easy Jet , της Ryan Air αλλά και της Aegean, γεγονός που έφερε την Πελοπόννησο δεύτερη σε αύξηση της τουριστικής κίνησης σε πανελλήνιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here