Οι Τούρκοι μας κλέβουν ενέργεια - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι Τούρκοι μας κλέβουν ενέργεια

Την ώρα που η Ελλάδα δεν τολμάει να χαράξει τη δική της ΑΟΖ σε Ιόνιο και Αιγαίο, οι Τούρκοι προχωρούν με τους Γερμανούς σε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τα πλούσια κοιτάσματα ένυδρου μεθανίου, που υπάρχουν και στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μία γερμανο-τουρκική συνεργασία έρευνας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.Η έρευνα αυτή γίνεται με συμμετοχή επιστημόνων από το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βρέμης (Τμήμα Θαλασσίων Περιβαλλοντικών Επιστημών) και του πανεπιστημίου Ντοκούτ Εϊλούν της Σμύρνης.
Το γεγονός επιβεβαιώνει με δήλωσή του στο Newsbomb.gr ο Γερμανός καθηγητής Γκέρχαρτ Μπόχρμαν του πανεπιστημίου της Βρέμης, ο οποίος αποκαλύπτει μάλιστα ότι το πρόγραμμα με τους Τούρκους ξεκίνησε το 2002 και υλοποιείται από γερμανικό ερευνητικό σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν και Τούρκοι επιστήμονες.Δηλαδή εδώ και 12 χρόνια γίνονται έρευνες για υδρίτες (που είναι η πρώτη πηγή του φυσικού αερίου) και μάλιστα πολύ κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά το θέμα δεν απασχολεί (ή μήπως κρύβεται;) από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την ΕΕ αλλά και από γερμανικά και τουρκικά κεφάλαια ιδιωτών.

Επιστημονικές μελέτες που έχει στην κατοχή του το newsbomb.gr έχουν δείξει ότι η ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης και στο Αιγαίο κοντά στο Καστελλόριζο, έχει τα υψηλότερα αποθέματα υδριτών μεθανίου ολόκληρης της Ευρώπης, που είναι η πηγή ενέργειας του μέλλοντος και σε αυτά τα αποθέματα κρύβονται τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here