Αλευράς :Αδικη και βαριά η φορολόγηση των αγροτών - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αλευράς :Αδικη και βαριά η φορολόγηση των αγροτών

Συνέντευξη τύπου έδωσε στις 13-02-2014 ο Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς .
Αναφέρθηκε κατά προτεραιότητα στο  ζήτημα της άδικης και βαριάς  φορολόγησης  των αγροτών, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως  η καθυστέρηση στην έγκριση των σχεδίων βελτίωσης, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ,το μεγάλο κόστος παραγωγής και  η στρεβλή λειτουργία της αγοράς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους , δηλώνοντας ότι στηρίζει τα αιτήματά τους. Επεσήμανε δε ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε πρωτίστως   το ζήτημα της φορολόγησης, μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες, όπως το πολύ σοβαρό για το Νομό Μεσσηνίας θέμα  της ακαρπίας  των ελαιοδένδρων. 
Ο κ. Αλευράς  τόνισε πως είναι άδικο και πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα  να φορολογούνται οι αγρότες με 13% από το πρώτο ευρώ του καθαρού εισοδήματός τους και όχι του κέρδους τους, όταν το 80% του καθαρού  εισοδήματος των περισσοτέρων αγροτικών επιχειρήσεων αποτελείται  από τα τεκμαρτά ημερομίσθια. Ευχήθηκε δε να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία για την επίλυση των αιτημάτων των αγροτών, αν θέλουμε να έχουμε πραγματική εξωστρέφεια στην αγροτική μας οικονομία και ανταγωνιστικά αγροτικά προΐόντα.
            Όσον αφορά στην επαναλειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ ο κ. Αλευράς τόνισε ότι στα μέσα του Μαρτίου  θα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση, με παράλληλη εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΤΕΟ προς τους πολίτες της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here