Η Ελλάκτωρ που φεύγει από την Καλαμάτα, τα πάρκινγκ και οι αλλαγές στην περιμετρική - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η Ελλάκτωρ που φεύγει από την Καλαμάτα, τα πάρκινγκ και οι αλλαγές στην περιμετρική

«Κουνάει μαντήλι» στο Δήμο Καλαμάτας η «Ελλάκτωρ». Φεύγει χωρίς να έχει κάνει αυτό που συμφώνησε με το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις εξελίξεις…!
Φεύγει έχοντας από χρόνια παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των υπαίθριων χώρων στάθμευσης του Νέδοντα, χωρίς όμως να έχει απαντηθεί αν η παραίτηση και αποχώρησή της συνδέεται με τις τροποποιήσεις στο έργο της περιμετρικής, οι οποίες αναφέρεται ότι έριξαν κατά εκατομμύρια το κόστος του έργου προς όφελος της εταιρείας…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τις ψήφους της παράταξης της δημοτικής αρχής και της «Πρωτοπορίας» του Νίκου Φωτέα, αποφάσισε χθες το βράδυ να ανακληθεί η απόφαση του Σώματος (545/2010), για την ανάθεση στην «Ελλάκτωρ» της παραχώρησης διαχείρισης υπογείων και υπαιθρίων χώρων στάθμευσης στην Καλαμάτα.
Η «Ελλάκτωρ» έστειλε έγγραφο στο δήμαρχο, στις 16 Γενάρη, όπου πρότεινε τη συμβιβαστική λύση της συνεργασίας, διότι, μεταξύ άλλων, «η τρέχουσα οικονομική συγκυρία στη χώρα μας αλλά και διεθνώς επιδεινώθηκε δραματικά με αποτέλεσμα να μεταβληθούν ουσιωδώς αρνητικά οι όροι εκτέλεσης του Έργου για τον Ανάδοχο». Το έργο είναι η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στη Αριστομένους, μπροστά από το Διοικητήριο, το οποίο θα εκμεταλλευόταν η ανάδοχος για 28 χρόνια.
Οπωσδήποτε οι όροι έχουν μεταβληθεί, είναι όμως αυτός ο λόγος που φεύγει η Ελλάκτωρ ή μήπως είναι όσα είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, στις 24 Σεπτέμβρη 2012, (συνεδρίαση 28/2012) σε συζήτηση με θέμα την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου: «Υπάρχει (όµως) και ένα αδιαφανές σηµείο, (αυτό δεν αφορά ακριβώς το έργο επάνω), στις σχέσεις του ∆ήµου µε τον ΑΚΤΩΡΑ και αυτή είναι η παραίτηση από τα δικαιώµατα του ∆ήµου από το πάρκινγκ. Αλλά µας ξενίζει και η δική σας εύκολη αποδοχή της λύσης εφόσον της χαρίσατε τις 700.000 ευρώ. Όσο και για το υπόγειο πάρκινγκ, εσείς λέτε ότι τελειώνει το θέµα αλλά ακόµη δεν έχει προχωρήσει»….
Και χθες όμως ο Θόδωρος Μπρεδήμας μίλησε για «συμφωνίες και πάνω και κάτω από το τραπέζι», χωρίς όμως να διευκρινίσει τι εννοεί και σπεύδοντας να προσθέσει ότι οι «συμφωνίες» αυτές «δεν έχουν σχέση με ωφελήματα κανενός».
Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι η «Ελλάκτωρ» δεν μπορεί να φύγει έτσι απλά, γιατί δημιούργησε προβλήματα στο Δήμο αφήνοντάς τον στην αναμονή επί χρόνια. Όπως είπε, θα πρέπει να προηγηθεί μια επιμέτρηση των όσων έχασε ο Δήμος αυτά τα χρόνια (όπως π.χ. χαμένες εργατοώρες για εκπόνηση μελετών κ.λπ) και ακολούθως να εξεταστεί ο τρόπος που θα λυθεί η διαφορά μεταξύ του Δήμου και της «Ελλάκτωρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here