Ερευνες για πετρέλαιο σε 15 «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ερευνες για πετρέλαιο σε 15 «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Δέκα ως δεκαπέντε θαλάσσια οικόπεδα θα περιλαμβάνει ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων για τις έρευνες εντοπισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, με προοπτική ο διαγωνισμός να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο, αν καρποφορήσουν οι προσπάθεις του υπουργείου για επιτάχυνση των διαδικασιών.Τον Φεβρουάριο ανοίγει το «data room», η βάση δεδομένων με τα επεξεργασμένα σεισμικά στοιχεία από τις έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης που δενήργησε η νορβηγική εταιρεία PGS. Η βάση δεδομένων με το «Greece MegaProject», όπως θα ονομάζεται, θα λειτουργεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας, στο Χιούστον, στο Λονδίνο και στο Οσλο και θα είναι προσβάσιμη σε πετρελαϊκές εταιρείες που θέλουν να ενημερωθούν για τα ευρήματα. Τα στοιχεία για το Ιόνιο «δείχνουν» πως υπάρχει πετρέλαιο, με τον Γ. Μανιάτη να κάνει λόγο για «ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές με σημαντικές ομοιότητες προς ανάλογες περιοχές σε γειτονικές χώρες, στην ΝΑ Ιταλία και την Αλβανία, όπου ήδη παράγονται υδρογονάνθρακες».
Για την πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης όμως θα πρέπει να περιμένουμε, τουλάχιστον ως τον Μάρτιο-Απρίλιο, καθώς οι ειδικοί δεν μπορούν να προβούν σε εκτιμήσεις πριν ολοκληρωθεί η ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων.Η εικόνα από την επεξεργασία δεν αρκεί, υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ενέργειας, επειδή η απόσταση των γραμμών απ' όπου ελήφθησαν σεισμικά στοιχεία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης απέχει σημαντικά από τις γεωλογικές δομές της Αιγύπτου ή της Λιβύης, όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα και δεν επιτρέπει συσχετισμούς όπως στην περίπτωση του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here