Επίδομα τέκνων 2014 : Νωρίτερα φέτος, 5 αλλαγές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Επίδομα τέκνων 2014 : Νωρίτερα φέτος, 5 αλλαγές

Νωρίτερα έως και τρεις μήνες σε σχέση με πέρυσι θα αρχίσουν να πληρώνονται εφέτος τα πρώτα επιδόματα τέκνων σε οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου και η αυτόματη εκκαθάρισή τους θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση για το α’ τρίμηνο του 2014 ακόμη και μέσα στον Απρίλιο.

Οι δικαιούχοι αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τους 700.000 εφέτος και μάλιστα που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2013 από το 2012 θα πάρουν μεγαλύτερο επίδομα.


Με τις αλλαγές που δρομολογούνται πρώτοι θα επωφεληθούν όσοι υποβάλλουν άμεσα το έντυπο Α21 με το που θα εκκαθαρίζεται η φορολογική τους δήλωση, ώστε μετά τον έλεγχο του ΟΓΑ να λάβουν την πρώτη δόση με ποσά που κυμαίνονται από 120 ευρώ για δικαιούχους με 1 παιδί, έως και 1.225 αν έχουν χαμηλό εισόδημα και 5 παιδιά.



Πέρυσι οι πληρωμές ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου, ενώ η υποβολή δηλώσεων είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου. Τα νέα δεδομένα έχουν εξεταστεί από το υπουργείο Εργασίας, όπως και από τον ΟΓΑ και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» η κατεύθυνση είναι να γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές.

Για να αποφευχθεί η άσκοπη γραφειοκρατία και να είναι δυνατός ο καλύτερος έλεγχος των μη δικαιούχων ο ΟΓΑ τροποποιεί μάλιστα ορισμένα από τα επιμέρους κριτήρια ενώ εμπλουτίζει και το Α21 με αυτόματο διορθωτή λαθών.

Συνοπτικά δρομολογούνται 5 αλλαγές για το επίδομα τέκνων:

1. Υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονη εκκαθάριση από τς 20 Μαρτίου.
2. Όσοι πληρώνουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνων μπορούν ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και με την άμεση εκκαθάρισή της να συμπληρώνουν το έντυπο Α21 για να πάρουν το επίδομα του πρώτου τριμήνου για το 2014.
3. Στο έντυπο Α21 και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του οι δικαιούχοι θα έχουν βλέπουν άμεσα τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσουν για να γίνει δεκτή η υποβολή του.
4. Η επιμέλεια των τέκνων όταν πρόκειται για διαζευγμένους δικαιούχους: Πλέον δεν θα ζητείται δικαστική απόφαση για το ποιος έχει την επιμέλεια, αλλά θα αρκεί η κοινή δήλωση των συζύγων (επικυρωμένη από αρμόδια αρχή) για το ποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών και είναι δικαιούχος του επιδόματος.
5. Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που δηλώνουν αλλοδαπά παιδιά θα γίνεται πλήρης ταυτοποίηση για την αποφυγή καταστρατήγησης του μέτρου και είσπραξης χρημάτων από μη δικαιούχους.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία για το επίδομα του 2013:

• Υποβλήθηκαν 1.010.000 αιτήσεις.
• Απορρίφθηκαν οι 162.000.
• Πληρώθηκαν ήδη 676.000 οικογένειες.
• Εκκρεμούν για έλεγχο 48.000 αιτήσεις, με τροποποιητικές δηλώσεις Α21.
• Υποβλήθηκαν για διόρθωση σφαλμάτων 124.000 αιτήσεις από τις οποίες οι 21.000 είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here