Επιχείρηση "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ" στην Κεφαλονιά - Οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον σεισμό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Επιχείρηση "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ" στην Κεφαλονιά - Οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον σεισμό

Με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κεφαλονιά μετά τον νέο σεισμό, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της ημέρας μεταβαίνει στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο με αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα αποπλεύσει ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέροντας μεταξύ άλλων και διάφορα μηχανήματα.
Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ενημερώνει για την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
Από το 2010, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση των πυρκαγιών ειδικότερα και των φυσικών καταστροφών γενικότερα, οργανώνεται μέσω του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ».
Όπως προβλέπεται απο το σχέδιο η συνδρομή αυτή των ΕΔ γίνεται από συγκεκριμένα εκπαιδευμένα τμήματα που υπόκεινται στον επιχειρησιακό έλεγχο του ΓΕΕΘΑ, προς υποστήριξη των Πυροσβεστικών και άλλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.Επίσης, οι ΕΔ συνδράμουν σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας & σε επιτήρηση πληγέντων περιοχών από πυρκαγιές για τυχόν αναζωπυρώσεις ή μπορούν να συντρέξουν τον πληγέντα πληθυσμό με υλικά, τρόφιμα και μέσα υγειονομική υποστήριξη.Συμβάλουν επίσης στην οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού και τον απεγκλωβισμό αυτού, από πληγείσες περιοχές. Επίσης, αν απαιτηθεί μπορούν να συντρέξουν σε μερική αποκατάσταση της υποδομής πληγεισών περιοχών (αποκατάσταση οδών με διάθεση μηχανημάτων μηχανικού, γεφυρών κ.λπ), ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση. Τα τμήματα αυτά των ΕΔ διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και μέσα πυρόσβεσης από ξηρά και αέρα.
Το διατιθέμενο προσωπικό των ΕΔ για την εφαρμογή του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» ανέρχεται στα 1.174 άτομα. Στο υπόψη προσωπικό συμπεριλαμβάνονται:Ειδικά εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα τμήματα των 34 δεκαμελών ομάδων ή 341 άτομα στο σύνολο, σύμφωνα με την οργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Χειριστές – Συνοδηγοί μηχανημάτων & ειδικών οχημάτων, 173 άτομα.
Η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της ΠΑ.
Η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ.
31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ) της ΠΑ.
Προσωπικό πληρωμάτων ελικοπτέρων CHINOOK του ΣΞ.
Προσωπικό για θέματα Διοικητικής Μέριμνας.

Επιπλέον, για συνδρομή σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, δύναται να εμπλακεί: ως «Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης», σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, για ανάληψη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, δύναμη 621 ατόμων, για συμμετοχή στο έργο της δασοπροστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για εκτέλεση εποχούμενων περιπολιών επιτήρησης δύναμη 4600 ατόμων και για επάνδρωση πυροφυλακίων των ΕΔ ≅800 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here