Να καταργηθούν τα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Να καταργηθούν τα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα

petrakosΕΡΩΤΗΣΗ κατέθεσαν ο Θανάσης Πετράκος και άλλοι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, σχετικά με τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται στους επιχειρηματίες για φορολογικές παραβάσεις.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν:
«Οι επαγγελματίες και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων διαμαρτύρονται για :
• τα εξοντωτικά πρόστιμα του Ν.4174/2013(κώδικας φορολογικής διαδικασίας) όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4223/2013 και τα άρθρα 7 και 8 του Ν. 4224/2013 , οι οποίοι καθορίζουν από 01/01/2014 τα νέα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε όλους του φορολογούμενους.
• και για την πρόβλεψη του άρθρου 2 του Ν. 4225/2013 με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο 10.550 ευρώ για μη αναγραφή εργαζομένου στην ΑΠΔ, εργαζόμενου που έχει δηλωθεί κανονικά όμως στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Θα αποτελέσουν τη θρυαλλίδα στην ήδη ευρισκόμενη υπό έκρηξη αγορά .
Τα τοπικά Επιμελητήρια γίνονται καθημερινώς αποδέκτης διαμαρτυριών από επαγγελματίες και ΜμΕ επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων για τα πολύ υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται. Η επιβολή προστίμων θα έχει σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας και πιθανόν αύξηση της φοροδιαφυγής».
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1. Σκοπεύουν τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε άμεση απόσυρση των απαράδεκτων προβλεπόμενων προστίμων όπως αυτά προβλέπονται στον Ν.4174/2013 (κώδικας φορολογικής διαδικασίας) όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4223/2013, των άρθρων 7 και 8 του Ν. 4224/2013, του άρθρου 2 του Ν. 4225/2013, και στην καθιέρωση δίκαιων και λογικών προστίμων που θα επιφέρουν συνέπειες ανάλογες του μεγέθους της παράβασης και του μεγέθους της επιχείρησης;
2. Θα εξετάσει το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης την κατάργηση των παραπάνω νόμων και την καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος με πρόστιμα δίκαια και αναλογικά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here