Τις επόμενες εβδομάδες το πόρισμα της Επιτροπής για την ακαρπία στις ελιές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Τις επόμενες εβδομάδες το πόρισμα της Επιτροπής για την ακαρπία στις ελιές

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το AgroNews, να καταθέσει το πόρισμά της η αρμόδια επιστημονική επιτροπή, που συστάθηκε για την τεκμηρίωση του φαινομένου της ακαρπίας που έπληξε τα ελαιόδεντρα το 2013, προκειμένου να επιτραπεί η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από κρατικά κονδύλια μέσω των ΠΣΕΑ.

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, από το βήμα της Βουλής σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σχετικά με το πόρισμα είχε επικοινωνία με την πρόεδρο της επιτροπής καθηγήτρια κ. Κωνσταντινίδου, και μόλις θα το έχει στα χέρια του θα προχωρήσει στη συγκρότηση φακέλου, ο οποίος θα υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών για έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από τη στιγμή που θα δοθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα καταστεί δυνατή να δοθεί εν είδει αποζημιώσεων η κρατική αυτή οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς όχι μόνο ελιάς, αλλά και άλλων δενδρωδών καλλιεργειών στις οποίες παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο της ακαρπίας, της μικροκαρπίας ή της σχοινοκαρπίας.

Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για τις αποζημιώσεις, την οποία απέδωσε στην έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, το στελεχικό δυναμικό των οποίων, όπως είπε, υπερβάλλει στις προσπάθειές του προκειμένου να καταγράφει ζημιές, να προβαίνει σε πορίσματα και η πολιτεία να αποζημιώνει τους παραγωγούς όπως πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here