Στα 1.936 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 174 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Στα 1.936 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 174 οι νοσηλείες

 


Σε 1.936 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 11 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 43.386.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 5 Ιανουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 43.386, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.388.309 (ημερήσια μεταβολή +3,2%), εκ των οποίων 50,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 326 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.398 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 628 (58,4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (84,71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15,29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.787 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 641 (ημερήσια μεταβολή +41,81%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 62 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.115 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 1.936 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 55.611.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 327, στην Π.Ε. Αρκαδίας 358, στην Π.Ε. Κορινθίας 606, στην Π.Ε. Λακωνίας 225 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 420.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 4 Ιανουαρίου- συνολικά 174 άτομα (τα 11 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 5 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 24, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 36, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 41 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 47 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Στην Αργολίδα για τα Θεοφάνια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 05 Jan 2022 11:54 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παραστεί στις τελετές του αγιασμού των υδάτων που θα γίνουν στο Ναύπλιο και στη Νέα Κίο, αύριο Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, γιορτή των Θεοφανίων.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση για τις μελέτες δύο σημαντικών οδικών έργων στην Κορινθία

Posted: 05 Jan 2022 11:53 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε στην Τρίπολη σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, το συμφωνητικό για τις μελέτες που αφορούν, αφ’ ενός στην βελτίωση του δρόμου από την Αρχαία Φενεό έως το φράγμα στη λίμνη Δόξα και αφ’ ετέρου στην αναβάθμιση του δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός των εν λόγω μελετών είχε εκτιμηθεί σε 785.000 ευρώ και η τελική δαπάνη ανέρχεται τελικά σε 225.308 ευρώ.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, μπαίνουν πλέον στην διαδικασία υλοποίησης δύο εξαιρετικά σημαντικά για την περιοχή της Κορινθίας έργα.

Υπογραφή προγραμματικής με τον Μαντινείας και Κυνουρίας για τον ανελκυστήρα στον ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη

Posted: 05 Jan 2022 11:51 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνυπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, με τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο την προγραμματική σύμβαση που αφορά στο έργο της προσθήκης ανελκυστήρα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη.

Το εν λόγω έργο υλοποιείται μέσω προγραμµατικής σύμβασης µεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ η συνολική δαπάνη -ύψους 50.510,68 ευρώ- θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της εν λόγω μητρόπολης, στο πλαίσιο σχετικής δωρεάς της εταιρίας DEMO ΑΒΕΕ, Βιομηχανία Φαρμάκων.

Ο ανελκυστήρας θα τοποθετηθεί στην βόρεια πλευρά του ναού, προς την

βορειοανατολική του γωνία, ώστε να είναι λιγότερο ορατός από την πρόσοψη του ναού (δυτική όψη). Ο σκελετός του θα είναι μεταλλικός και το κουβούκλιο θα αποτελείται από κρύσταλλα ασφαλείας ώστε να µην επηρεάζονται τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ναού. Η είσοδος στον ανελκυστήρα θα γίνεται στη στάθµη του πεζοδροµίου.

Οι εργασίες εγκατάστασης του ανελκυστήρα θα διαρκέσουν 3 μήνες, όπως προβλέπεται στο σχετικό συμφωνητικό.

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ανάδειξη του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης ως τόπου ιστορικής μνήμης

Posted: 05 Jan 2022 11:51 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Πολιτών για τη Συντήρηση και την Ανάδειξη του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης Κώστα Ζαχαριά και Παναγιώτη Βέμμο.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την ανάγκη ανάδειξης του εν λόγω χώρου ως τόπου ιστορικής μνήμης, καθώς τα υπόγεια του συγκεκριμένου κτηρίου χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια και αποτέλεσαν κολαστήριο για πλήθος Ελλήνων πατριωτών στα χρόνια της γερμανικής κατοχής της πατρίδας μας.

Η πιο πάνω πρωτοβουλία των πολιτών έχει δύο βασικά αιτήματα, αφ’ ενός να μην υπάρξει παρέμβαση στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου πριν γίνει μελέτη για τη συντήρηση και την ανάδειξη όλων των αιθουσών του και αφ’ ετέρου να εξεταστεί η πρόταση του αείμνηστου πρώην δημάρχου Τρίπολης Θ. Σεχιώτη για ίδρυση και λειτουργία Μουσείου του Αγώνα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια συναινεί απολύτως ως προς το να συνδράμει οικονομικά στον σκοπό αυτό.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης

Posted: 05 Jan 2022 11:50 AM PST

Συνεδρίασε στην Τρίπολη σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα) Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε, αφ’ ενός η αναβάθμιση λειτουργίας της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, με πίστωση μέχρι 330.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεγαλόπολης και αφ’ ετέρου η εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης για την ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στον Δήμο Μεγαλόπολης, με πίστωση μέχρι 20.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Αρκαδίας Α.Ε. ΑΟΤΑ.

 

Διενέργεια ελέγχου για κορονοϊό στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη

Posted: 05 Jan 2022 11:48 AM PST

Ελεγχος για τον κορονοϊό στο πολιτικό και διοικητικό προσωπικό στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, διενεργήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ο έλεγχος των υπαλλήλων θα γίνεται σε συνεχή βάση, σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον οποίον έγινε επίσης rapid test.

Οπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν σε Τρίπολη και Καλαμάτα επιπλέον σημεία διενέργειας rapid test στους πολίτες, ενώ σταδιακά τα εν λόγω σημεία θα αυξηθούν και στις έδρες των υπόλοιπων Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής τουριστικών θεμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 05 Jan 2022 11:46 AM PST

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής επί τουριστικών θεμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την προβολή της εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το 2022 θα μπορούσε να είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό, υπό προϋποθέσεις βεβαίως -που εν πολλοίς σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Παράλληλα τόνισε ότι η Περιφέρεια, μέσω έργων σχετικών με την ασφάλεια των μετακινήσεων, ανάδειξης και προσβασιμότητας μνημείων και σημείων φυσικού κάλλους, αποβλέπει ουσιαστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, εντατικοποιείται περαιτέρω η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με φορείς του τουρισμού στην περιοχή της, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα πρέπει να αποτελέσει επιδίωξη ο αποκαλούμενος θεματικός τουρισμός.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους διευθυντές ΔΑΟΚ της Περιφέρειας

Posted: 05 Jan 2022 11:45 AM PST

Σε τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές ΔΑΟΚ των πέντε Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετείχε σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης έγινε ενημέρωση σχετικά με την προσφυγή ανάκλησης από την Περιφέρεια προς το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την απόφασή του για τον διαγωνισμό δακοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here