Ηλεκτροσόκ… με τους λογαριασμούς ρεύματος - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Ηλεκτροσόκ… με τους λογαριασμούς ρεύματος

Τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης ανακοινώνει σήμερα το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Στόχος των νέων μέτρων είναι η ελάφρυνση των πολιτών από τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις έως τώρα είχαν μείνει εκτός των επιδοτήσεων καθώς τα όποια μέτρα «σκόνταφταν» στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωπες με διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς. Όπως φαίνεται, βρέθηκε ο τρόπος να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να συμμετέχουν στο σύστημα των επιδοτήσεων και οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του «MR», τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες του 2022, θα εξακολουθήσει να ισχύει η οριζόντια επιδότηση ρεύματος – χωρίς κριτήρια.

Στη συνέχεια, αναμένεται να ενεργοποιηθεί ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός, ο οποίος θα ακολουθεί την πορεία των τιμών της χονδρικής ρεύματος αλλά θα υπάρχουν και κόφτες. Ουσιαστικά, πλέον, δεν θα υπάρχει το οριζόντιο πλαίσιο επιδότησης αλλά θα υπάρχουν κριτήρια εισοδήματος, περιουσιακά αλλά και κατανάλωσης για να ξεκλειδώνουν οι επιδοτήσεις στα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις.

πηγή: moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here