890 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 202 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

890 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 202 οι νοσηλείες

 


Σε 890 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 7 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 19.772.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 14 Ιανουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19.772, εκ των οποίων 65 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.632.641 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 577 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 679 (60,1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (83,21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 114 (16,79%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.884 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 560 (ημερήσια μεταβολή -4,6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 570 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 72 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.809 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 890 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 66.501.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 161, στην Π.Ε. Αρκαδίας 114, στην Π.Ε. Κορινθίας 299, στην Π.Ε. Λακωνίας 79 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 237.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 13 Ιανουαρίου- συνολικά 202 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 20 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 13, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 47, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 47 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 30 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 45 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Τις αποθήκες ειδών πολιτικής προστασίας στο Λέχαιο παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – υπογραφή συμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

Posted: 14 Jan 2022 11:56 AM PST

Η παρουσίαση των αποθηκών υλικού πολιτικής προστασίας καθώς των χώρων τοποθέτησης αρχειακού υλικού της Π.Ε. Κορινθίας, έγινε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του δημόσιου ΚΤΕΟ Κορινθίας, στο Λέχαιο.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, από κοινού με την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και τους θεματικούς ομολόγους της Χάρη Βυτινιώτη και Τάσο Γκιολή, προέβη επίσης στην διάθεση εξοπλισμού και άλλων ειδών στους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων της Κορινθίας, τις οποίες εξήρε για την ετοιμότητα και τη συνδρομή τους σε κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει τους εθελοντές.

Οπως σημείωσε, ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελεί την έδρα των εθελοντικών οργανώσεων της Κορινθίας.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια, μετέβη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κορινθο, όπου σε συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη παρουσίασε τη νέα χωρική αντιπεριφερειάρχη, παρουσία και των δύο θεματικών.

Ακολούθησε σύσκεψη σχετικά με θέματα της Περιφερειακής Ενότητας κατά την οποία εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Π. Νίκα.

 

 

ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε δύο συμφωνητικά για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε πυρόπληκτες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το ένα συμφωνητικό αφορά σε επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στο υδατόρεμα Σουρέας στην πυρόπληκτη περιοχή Βαμβακιών Σχίνου με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ και τελική δαπάνη 108.000 ευρώ,

Το δεύτερο αφορά ανάλογες εργασίες στην πυρόπληκτη περιοχή Καλεντζίου – Σπαθοβουνίου, με προϋπολογισμό επίσης 120.000 ευρώ και τελική δαπάνη 105.600 ευρώ.

Και τα δύο αυτά έργα έχουν προθεσμία περαίωσης δύο μήνες.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας συναντήσεις με τους δημάρχους Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Στις δύο αυτές συναντήσεις, έγινε συζήτηση σχετικά με θέματα των δύο δήμων, όπως επίσης για εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Υποδομών και Μεταφορών το τεχνικό δελτίο για την παράκαμψη της Γιάλοβας

Posted: 14 Jan 2022 11:52 AM PST

Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, το τεχνικό δελτίο για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του με προϋπολογισμό 45.000.000 ευρώ έργου βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού που αφορά στην παράκαμψη της Γιάλοβας, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Το  έργο, ειδικότερα, αφορά στη βελτίωση τμήματος μήκους 3,5 χιλιομέτρων της υφιστάμενης 9ης εθνικής οδού και στην κατασκευή νέου τμήματος μήκους 4,2 χιλιομέτρων για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας.

Συγκεκριμένα, τα έργα που προβλέπονται είναι:

– Κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 11 μέτρα, με ενιαίο οδόστρωμα και μήκος περίπου 7,7 χιλιομέτρων Σε όλο το μήκος της αρτηρίας τα έργα αφορούν σε εργασίες πλήρους κατασκευής.

– Κατασκευή 5 ισόπεδων κυκλικών κόμβων

– Αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου με κατασκευή παράπλευρων και εγκάρσιων οδών μήκους περίπου 10,7 χιλιομέτρων

– Κατασκευή 2 cut and cover συνολικού μήκους περίπου 200 μέτρων

– Κατασκευή τεχνικών έργων για τη γεφύρωση ρεμάτων και έργων τοπικής διευθέτησης των υδατορεμάτων

– Κατασκευή σημαντικών έργων αντιστήριξης πρανών – οπλισμένων επιχωμάτων, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων

– Κατασκευή μιας άνω διάβασης υφιστάμενης οδού

– Κατασκευή έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης αρτηρίας, παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου και κόμβων.

– Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους ισόπεδους κόμβους και στα υπόγεια έργα cut and cover

– Διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων και κατασκευή κατάλληλων τεχνικών εξόδου έως τον πλησιέστερο φυσικό αποδέκτη.

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα απευθυνθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα προβλήματα πλημμυρών στην ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας

Posted: 14 Jan 2022 11:51 AM PST

Στην Τράπεζα Πειραιώς, ως διαχειρίστρια των Βιομηχανικών Περιοχών, θα απευθυνθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα που προκύπτουν πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια στην ΒΙ.ΠΕ. Σπερχογείας, στον Δήμο Καλαμάτας.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προς τον οποίον απευθύνθηκε ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Επιχειρήσεων Ευρύτερης Βιομηχανικής Περιοχής Καλαμάτας, γνωστοποιώντας του την κατάσταση που αντιμετωπίζουν κατ’ επανάληψη την τελευταία 20ετία οι εγκατεστημένοι στην πιο πάνω περιοχή επιχειρηματίες.

Αναστολή έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης μέχρι 23 Ιανουαρίου, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού του πληροφορικού συστήματος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Posted: 14 Jan 2022 11:50 AM PST

Δεν θα είναι δυνατή η έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και αδειών οδήγησης από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι και ις 23 Ιανουαρίου, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού του πληροφορικού συστήματος αδειών κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης  του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα μετάβασης του νέου συστήματος (δηλαδή από 14-01 έως 23-01-2022) οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας “δεν θα είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν κοινό που έχει σχέση με εκδόσεις αδειών κυκλοφορίας, αδειών οδήγησης κλπ”.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης

Posted: 14 Jan 2022 11:49 AM PST

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί ότι τροποποιήθηκε η δημόσια πρόσκληση προς ιδιωτικές επιχειρήσεις για την υποβολή αιτήσεων στο “Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου”.

Η τροποποίηση, ειδικότερα, αφορά στην παράτασης μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για τις θέσεις του 1ου κύκλου που αναφέρεται στο προοίμιο και στην ενότητα 6 “Διαδικασία υποβολής και παραλαβής αίτησης χρηματοδότησης της ανωτέρω Δημόσιας Πρόσκλησης”.

Την αρχική πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, για την εν λόγω πρόσκληση, την παράταση κ.α. μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο του ΟΑΕΔ:

https://www.oaed.gr/eidiko-proghramma-epikhorighisis-epikheiriseon-ghia-tin-apaskholisi-3400-anerghon-prwin-erghazomenon-stis-epikheiriseis-poy-eplighisan-logho-tis-apolighnitopiisis-stis-perifereies-tis-ditikis-makedonias-kai-tis-peloponnisoy

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας)

Posted: 14 Jan 2022 11:46 AM PST

Tο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση τις τρεις πρώτες μελέτες από το έργο “Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000”:

– Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακές Ενότητες Εβρου και Ροδόπης (μέρους).

– Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου (μέρους), Ηρακλείου και Λασιθίου.

– Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας (μέρους) και Μεσσηνίας.

Το έργο προβλέπει την οριοθέτηση και θεσμοθέτηση διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας των περιοχών Natura 2000 και αντίστοιχους όρους και περιορισμούς στις χρήσεις γης και στην άσκηση δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη τόσο ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και προς την ανάπτυξη της χώρας.

Ολα τα αρχεία των τριών πρώτων μελετών έχουν αναρτηθεί στη σελίδα

https://ypen.gov.gr/diavouleusi, και είναι διαθέσιμα για ενημέρωση και σχολιασμό μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022 (και ώρα 23:59).

Το υπουργείο στην σχετική ανακοίνωσή του καλεί σε συμμετοχή στην δημόσια διαβούλευση με παρατηρήσεις και σχόλια.

Στην Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας οι επετειακές εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 14 Jan 2022 11:45 AM PST

Παραδόθηκαν, τις προηγούμενες ηµέρες, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στα µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου και στο σύνολο των μελών του Κοινοβουλίου οι νέες επετειακές εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Η Επανάσταση στην Πελοπόννησο µε την πένα των πρωταγωνιστών” και “Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου, η συλλογή του Αντώνη Τάντουλου”.
Με την έκδοση τών ιστορικών αυτών συγγραμμάτων και τη διάθεσή τους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην καλλίτερη γνώση της ιστορίας µας και την πνευματική ωφέλεια όλων των αναγνωστών τους, καθώς “ὄλβιος ὅστις τῆς ἱστορίας ἔσχε µάθησιν”.

Εργα, μελέτες και υπηρεσίες συνολικού προϋπολογισμού 40.434.500 ευρώ υλοποιήθηκαν στη Μεσσηνία το 2021

Posted: 14 Jan 2022 11:43 AM PST

Εργα, μελέτες και υπηρεσίες συνολικού προϋπολογισμού 40.434.500 ευρώ υλοποιήθηκαν στην Π.Ε. Μεσσηνίας τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με απολογισμό στον οποίον προέβη η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Αναλυτικά, τα πεπραγμένα κατά το 2021, όπως αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο της πιο πάνω Διεύθυνσης της Π.Ε. Μεσσηνίας, είναι τα εξής:

1) Συντήρηση και σήμανση εθνικής οδού Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσία, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

2) Επένδυση πρανών επαρχιακού δικτύου Μεσσηνίας για αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχωδών υλικών (2014 – 2017), τμήμα Θουρία – Πολιανή στην 4η επαρχιακή οδό, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

3) Ηλεκτροφωτισμός έργων (κόμβοι κλπ) στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

4) Συντήρηση και σήμανση στο τμήμα από κόμβο “Φωτεινή” έως την γέφυρα Κοσκάραγας της 1ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ

5) Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος της 82ης εθνικής οδού, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ

6) Βελτίωση και συντήρηση στο τμήμα του δρόμου Νέδοντας – Ασπρόχωμα – Θουρία και στο τμήμα Ασπρόχωμα – κόμβος Μορέα στην 82η εθνική οδό, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

7) Αναβάθμιση αρδευτικού, αποστραγγιστικού, καθώς και του οδικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ

8) Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας στις 9η και 13η επαρχιακές οδούς Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

9) Εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

10) Αναβάθμιση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στο εθνικό και επαρχακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 142.000 ευρώ

11) Μελέτη κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ

12) Βελτίωση καταστρώματος αγροτικού δικτύου στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ

13) Συμπληρωματική ανάπλαση παραλίας στην Τ.Κ. Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ

14) Βελτίωση και συντήρηση τεχνικών έργων και αποκατάσταση κατολισθήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

15) Επισκευή προβλήτας (Τίκλα) στην Τ.Κ. Καρδαμύλης του Δήμο Δυτικής Μάννης, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ

16) Βελτίωση και συντήρηση στο τμήμα εθνική οδός – Σιδηρόκαστρο – Πλατάνια – όρια νομού, της 29ης εθνικής οδού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

17) Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καλού Νερού – Ελαίας, στον Δήμο Τριφυλίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

18) Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο κτήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 3.065.225,14 ευρώ

19) Αποκατάσταση κατολισθήσεων και υποσκαφών στην ακτογραμμή των Κιτριών (θέση Πηγαδούλι – Καλογερέα) και λοιπές μικροπαρεμβάσεις, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ

20) Βελτίωση και συντήρηση του γηπέδου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888, στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

21) Μελέτη διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο με κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

22) Σύμβαση παροχής υπηρεσιών καθαρισμού των ποταμών Παμίσου και Αρι, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ

23) Βελτίωση και συντήρηση της 17ης επαρχιακής οδού Φιλιατρά – Χριστιανούπολη, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ

24) Βελτίωση και συντήρηση τεχνικών έργων και αποκατάσταση κατολισθήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

25) Βελτίωση στο τμήμα Στούπα – Πλάτσα – Αγιος Νίκωνας της 1ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 1.115.900 ευρώ

26) Βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στην έξοδο των Φιλιατρών προς Κυπαρισσία, στην 9η εθνική οδό, προϋπολογισμού 115.000 ευρώ

27) Αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου του ναού Αγίου Νικήτα στο Σελλά, στον Δήμο Τριφυλίας, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ

28) Δημοτικός δρόμος από 9η επαρχιακή οδό Κορώνη – Βασιλίτσι προς οικισμό Λιβαδάκια, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, προϋπολογισμού 241.000 ευρώ

29) Βελτίωση και αποκατάσταση της πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης, προϋπολογισμού 99.839,46 ευρώ

30) Διαμόρφωση του περιβάλλοντα προαύλιου χώρου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στον Αγιο Σώστη του Δήμου Οιχαλίας, προϋπολογισμού 46.000 ευρώ

31) Αποκατάσταση βλαβών στον ασφαλτοτάπητα και στα τεχνικά της 9ης εθνικής οδού (Ρωμανού – Γιάλοβα), προϋπολογισμού 750.000 ευρώ

32) Αποκατάσταση βλαβών στον ασφαλτοτάπητα και στα τεχνικά της 9ης εθνικής οδού (Χώρα – Γαργαλιάνοι) και των 3ης και 10ης επαρχιακών οδών Χώρα – Καζάρμα, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ

33) Ολοκλήρωση της βελτίωσης της ασφάλειας στον δρόμο Πλατάνια – πέτρινη γέφυρα Νέδας, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ

34) Βελτίωση και συντήρηση στην ασφάλεια στην 4η επαρχιακή οδό Θουρία – Πολιανή – Δυρράχι (πλέγματα, τεχνικά, ασφαλτικά), προϋπολογισμού 460.000 ευρώ

35) Επισκευή γεωτρήσεων στα Φιλιατρά, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ

36) Αποχιονισμός και άρση καταπτώσεων σε δρόμους της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ

37) Συντήρηση στο τμήμα Κάμπος – Σταυροπήγιο – Προσήλιο της 1ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

38) Βελτίωση και αποκατάσταση πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης, προϋπολογισμού 99.839,46 ευρώ

39) Βελτίωση και συντήρηση του οδοφωτισμού στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 169.000 ευρώ

40) Συντήρηση και βελτίωση της ασφάλειας στο τμήμα Καλαμάκι – Κορώνη της 9ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 1.028.731 ευρώ

41) Ανάπλαση προαύλιου χώρου στον ναό Αγίου Σωτήρος Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, προϋπολογισμού 625.000 ευρώ

42) Αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 82η εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (από χ.θ. 24 έως όρια Μεσσηνίας με Λακωνία), προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ

43) Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στην 9η επαρχιακή οδό Ριζόμυλος – Κορώνη, σε Επισκοπή και Χαρακοπιό, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here