Νέους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Νέους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 


Στα 1.246 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου – 211 οι νοσηλείες

Posted: 10 Jan 2022 11:03 AM PST

Σε 1.246 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 11 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 27.766.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 10 Ιανουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 27.766, εκ των οποίων 85 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.535.382 (ημερήσια μεταβολή +1,8%), εκ των οποίων 49,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 610 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.727 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 654 (57,6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 545 (83,33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 109 (16,67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.828 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 536 (ημερήσια μεταβολή -15,19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 570 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 85 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.479 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 1.246 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 62.172.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 258, στην Π.Ε. Αρκαδίας 171, στην Π.Ε. Κορινθίας 425, στην Π.Ε. Λακωνίας 108 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 284.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Κυριακή 9 Ιανουαρίου- συνολικά 211 άτομα (τα 11 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 14, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 58, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 45 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 36 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 45 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Νέους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 10 Jan 2022 11:02 AM PST

Ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι νέοι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες τους οποίους όρισε με σχετικές αποφάσεις του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ως χωρικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος.

 

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν:

Θεόδωρος Βερούτης Υποδομών και Μεταφορών

Αννα Καλογεροπούλου Τουρισμού και Πολιτισμού

Ανδρέας Τσουκαλάς Περιβάλλοντος

Στάθης Αναστασόπουλος Πρωτογενούς Τομέα

Χάρης Βυτινιώτης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Αγγελος Χρονάς Υγείας

Τάσος Γκιολής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Χρήστος Λαμπρόπουλος Διοικητικού, Οικονομικού, Εκπαιδευτικών, Οργανωτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης / αναπληρωτής περιφερειάρχη για το 2022

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης όρισε ως πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο και μέλη της τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο.

 

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Γιάννης Μπουντρούκας Επιχειρηματικότητας

Γιάννης Μαντζούνης Αθλητισμού

Σύσκεψη στην Περιφέρεια υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για ουσιαστική παρέμβαση στον δρόμο στο Ασπρόχωμα

Posted: 10 Jan 2022 11:00 AM PST

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις στον δρόμο στο Ασπρόχωμα της Καλαμάτας, από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι την γέφυρα του Αρι.

Στο μήκους περί τα 1.200 μέτρα τμήμα αυτό του εν λόγω εθνικού δρόμου σχεδιάζεται η κατασκευή νησίδας και φωτισμός σε αυτή, παράλληλα δε θα περιοριστεί σε ένα ίχνος ανά κατεύθυνση με διεύρυνση των πεζοδρομίων και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ δίιχνος θα παραμείνει στο ύψος του κόμβου προς Μεσσήνη.

“ Δεν αφορά συντήρηση, αλλά ολική ανακατασκευή που περιλαμβάνει και την υπόβαση του δρόμου. Πρωταρχικός στόχος της παρέμβασης στο τμήμα αυτό του εθνικού δρόμου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία και με τον Δήμο Καλαμάτας, είναι η διασφάλιση των πεζών και η εξυπηρέτησή τους” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 1ου ΔΙΜΗΝΟΥ 2022

Posted: 10 Jan 2022 03:05 AM PST

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Posted: 10 Jan 2022 02:34 AM PST

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας- σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι και οι πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

 

ΤΟ ΕΔΕΚ ΤΗΣ ΕΜΥ

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αναφέρονται τα εξής:

“Καιρικό σύστημα με το όνομα “Διομήδης” (“Diomedes”) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα Δευτέρα (10/01/2022), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Από την Τετάρτη (12-01-2022) αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα Δευτέρα (10-01-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη νότια Κρήτη, τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και από το βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Την Τρίτη (11-01-2022) ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (12-01-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη (11-01-2022) στο βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη (12-01-2022) και την Πέμπτη (13-01-2022) στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας (10-01-2022) στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Την Τρίτη (11-01-2022) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη (12-01-2022) πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Δ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη (12-01-2022). Την Πέμπτη (13-01-2022) και την Παρασκευή (14-01-2022) τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)”.

 

METΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς να αποφύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές (πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών, χαλαζόπτωση).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι  πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ή ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ»

Posted: 10 Jan 2022 12:47 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 10-01-2022

Posted: 10 Jan 2022 12:40 AM PST

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 10-01-2022

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here