H περιορισμένη επίδραση της Όμικρον στην αγορά πετρελαίου και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τις τιμές του αργού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

H περιορισμένη επίδραση της Όμικρον στην αγορά πετρελαίου και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τις τιμές του αργού

 


H περιορισμένη επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον στην αγορά πετρελαίου και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τις τιμές του αργού – Οι τράπεζες της Wall Street υπολογίζουν πως οι τιμές θα φτάσουν μεταξύ $100 και $120/βαρέλι

Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου και αυτήν την εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναμένουν υποχώρηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον σε συγκεκριμένες οικονομίες-κλειδί. 

Το Brent κατέγραψε αύξηση στα $89/βαρέλι ακολουθώντας σερί 5ήμερων αυξήσεων. 

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Τζο ΜπάιντενΆντονι Φάουτσι, εξέφρασε οπτιμισμό για την επίτευξη του ζενίθ και της μετέπειτας μείωσης των κρουσμάτων Όμικρον πολύ σύντομα. Μια τέτοια μείωση θα σηματοδοτήσει αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου λόγω της αύξησης των μετακινήσεων και των ταξιδιών, μεταξύ άλλων.

Στη Μέση Ανατολή, τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν την αναχαίτιση δύο βαλλιστικών πυραύλων των Χούθι της Υεμένης. Την προηγούμενη εβδομάδα, το γκρουπ προχώρησε σε στρατιωτικά, στοχευμένα χτυπήματα μέσω drones κατά των ΗΑΕ, προκαλώντας εκρήξεις και θανάτους στα περίχωρα της πρωτεύουσας της χώρας, οδηγώντας τις τιμές πετρελαίου σε αύξηση.

To αργό πετρέλαιο έχει καταγράψει σημαντικό ράλι από την αρχή του έτους, με τις τιμές να αγγίζουν υψηλό οκταετίας. H ζήτηση έχει αυξηθεί, τα αποθέματα έχουν καταγράψει μείωση και αρκετές τράπεζες της Wall Street έχουν ανακοινώσει bullish επενδυτικές προσεγγίσεις. Παράλληλα, οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη την πιθανή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την πιθανότητα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed

H μετάλλαξη Όμικρον είχε αρχικά προκαλέσει ευρύτατες ανησυχίες για μια νέα, επιμηκυμένη φάση της πανδημίας η οποία θα έπληττε τις αγορές πετρελαίου. Παρ’ όλα αυτά, η νέα μετάλλαξη δεν επηρέασε το επενδυτικό συναίσθημα όσο αρχικά αναμενόταν.

Η αγορά πετρελαίου περνά περίοδο backwardation, μία bullish τάση η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλότερες βραχυπρόθεσμες τιμές σε σχέση με τις μακροπρόθεσμες.

Με το ράλι του πετρελαίου του 2022 να συνεχίζεται ακάθεκτο, οι επενδυτές έχουν επίσης αρχίσει να ποντάρουν σε μελλοντικές αυξήσεις των τιμών. Η Goldman Sachs υπολογίζει πως το αργό θα φτάσει τα $100/βαρέλι το τρίτο τρίμηνο του 2022, άποψη την οποία συμμερίζεται και η Morgan Stanley. H BofA υποστηρίζει πως οι τιμές του Brent θα αγγίξουν τα $120/βαρέλι στα μέσα του 2022.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here