ΝΕΑ κύματα κακοκαιρίας- Με βροχοπτώσεις και χιόνια - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΑ κύματα κακοκαιρίας- Με βροχοπτώσεις και χιόνια


Χαλάει ο καιρός, που τις τελευταίες ημέρες δεν θύμιζε σε τίποτα χειμώνα, με έντονες βροχοπτώσεις το Σάββατο, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποίησε για δύο κύματα κακοκαιρίας. Το ένα ξεκινάει από το Σάββατο, με έντονες βροχές και καταιγίδες, ανέμους έντασης 6 μποφόρ στα πελάγη αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

“Από σήμερα αλλάζει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία και στη χώρα μας, με το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας να μας επηρεάζει με δυνατές βροχές, δυνατούς ανέμους και πτώση θερμοκρασίας”, αναφέρει.

Το δεύτερο κύμα ξεκινάει τη Δευτέρα και αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερες βροχές μέχρι την Τετάρτη.

«Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά θα πέσει πολύ η θερμοκρασία λόγω των δυνατών βοριάδων στο Αιγαίο, ενώ θα πέσουν και χιόνια στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Αυτό αποτελεί καλή ευκαιρία σε όσους αρέσει το σκι ή οι περιηγήσεις στα χιονισμένα βουνά», μας λέει ο μετεωρολόγος.

Τα φαινόμενα όμως αναμένεται να ενταθούν και στη συνέχεια, λόγω των ατμοσφαιρικών φαινομένων που επικρατούν στη βορειοδυτική Ευρώπη.

«Ο καιρός θα χαλάσει περαιτέρω και θα θυμίζει περισσότερο χειμώνα προς τις 13-15 Ιανουαρίου, οπότε και περιμένουμε χιόνια σε πολύ πιο χαμηλό υψόμετρο, ακόμα και μέσα στην Αττική» αναφέρει, και εξηγεί:

«Το κύμα κακοκαιρίας αυτό οφείλεται στον Ωμέγα εμποδιστή, έναν αντικυκλώνα δηλαδή που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη. Φανταστείτε το σαν ένα ατμοσφαιρικό βουνό, που υψώνεται εκεί και αναγκάζει τις κακοκαιρίες να κινηθούν προς τη χώρα μας».

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here