Επιμελητήριο Λακωνίας: Ζητά τη διεύρυνση των ΚΑΔ επιχειρήσεων εστίασης περί αναστολών συμβάσεων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Επιμελητήριο Λακωνίας: Ζητά τη διεύρυνση των ΚΑΔ επιχειρήσεων εστίασης περί αναστολών συμβάσεων

 


Τη διεύρυνση ΚΑΔ επιχειρήσεων εστίασης περί αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Χρήστο Σταϊκούρα,  Άδωνη Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, βουλευτές του Νομού Λακωνίας, του ΚΕΕΕ – Επιμελητήρια Χώρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης.

Η Επιστολή

“Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

 Ο νέος χρόνος παρόλο τις ευχές όλων μας να ξεπεράσει το πρόβλημα της πανδημίας, φαίνεται ότι δεν θα απαλλαγεί ακόμα από αυτή και τις επιπτώσεις της σε κοινωνία και οικονομία. Η πανδημία για ακόμα μια φορά πλήττει την χώρα μας με πρωτοφανή αριθμό κρουσμάτων και  οι νέοι περιορισμοί στην εστίαση οδηγούν τους επιχειρηματίες του κλάδου σε οικονομική ασφυξία.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος μια στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τέσσερις στις δέκα έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Επίσης πάνω από τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης περί αναστολών συμβάσεων σε συγκεκριμένους ΚΑΔ δίνει ανάσα ελπίδας στην ήδη τεταμένη οικονομική κατάσταση των πλητομμένων επιχειρήσεων εστίασης. Παρόλα αυτά ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εξαιρείται του μέτρου. Το γεγονός αυτό προκαλεί αναστάτωση τόσο σε επιχειρηματίες όσο και σε εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξέρουν τη μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση παύσης εργασίας της επιχείρησής στην οποία εργάζονται.

 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Βάση των προαναφερθέντων, σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε την επέκταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε να συμπεριληφθούν και άλλοι κωδικοί αριθμοί δραστηριοτήτων, στοχεύοντας στη στήριξη όλων των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης. Η επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε. Σας Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

  

Με εκτίμηση

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here