Κακοκαιρία εξπρές «κοπανά» την Πελοπόννησο- Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία εξπρές «κοπανά» την Πελοπόννησο- Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 29/01, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα στα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν.  Ήδη από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/01 τα φαινόμενα επηρεάζουν βαθμιαία τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι οποίες θα είναι ισχυρές, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 29/01 και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30/01, κατατάσσοντας την κακοκαιρία στην κατηγορία 3 του Δείκτη Επικινδυνότητας Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο «ΜΟΡΕΑΣ»

Η νέα κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να χτυπήσει και την περιοχή της Πελοποννήσου όπου μάλιστα δόθηκαν ειδικές οδηγίες ως προς την μετακίνηση οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, κατόπιν σύσκεψης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι από ώρα 13:00 σήμερα, μέχρι και ώρα 08:00 αύριο, απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο «ΜΟΡΕΑΣ» στο τμήμα από Κόρινθο έως Καλαμάτα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, από το 116,3ο χλμ έως το 206,76ο χλμ και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

-Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωση-παγετού, στα ακόλουθα σημεία:

  • Επαρχιακή Οδό Κιάτου-Γκούρας από το 10Ο χλμ έως Γκούρα και παρακείμενες οδοί,
  • Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Δερβενίου από το 4ο χλμ έως το 18ο χλμ. και παρακείμενες οδοί,
  • Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Λυκούριας από το 10ο χλμ έως 18ο χλμ. και παρακείμενες οδοί,
  • Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Λεβιδίου από το 15ο χλμ έως το 20ο χλμ. και παρακείμενες οδοί,
  • Eπαρχιακή Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Χιονοδρομικού-Ζήρειας από το 18ο χλμ (ΡΈΘΙ) έως Χιονοδρομικό Ζήρειας

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς η υποχρέωση να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν στα οχήματα τους αντιολισθητικές αλυσίδες στα σημεία του οδικού δικτυού όπου υπάρχει χιόνι ή παγετός , να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:


Λίγη ώρα μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ, το Meteo προειδοποίησε ότι η μεταβολή του καιρού θα επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Μάλιστα, περιέγραψε τι σημαίνει η κακοκαιρία κατηγορίας 3 του Δείκτη Επικινδυνότητας Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index -RPI).

Για τη νέα κακοκαιρία, επιπλέον, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη:

  • οι έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας, της Πελοποννήσου, αλλά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας,
  • οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 29/01 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30/01,
  • οι μεγάλες ποσότητες νερού που αναμένεται να συσσωρευτούν κυρίως στις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη χιονοκάλυψη, εξαιτίας της τήξεως του χιονιού από τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης και έντασης χιονόπτωσης για επιλεγμένα τρίωρα στην περιοχή Νότιας Ελλάδας, όπου αναμένονται τα κυριότερα φαινόμενα, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών (14:00-17:00), απογευματινών (17:00-20:00) και βραδινών ωρών (20:00-23:00) του Σαββάτου 29/01.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here