ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ Χαρίτση για την διαχείριση της πανδημίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ Χαρίτση για την διαχείριση της πανδημίας

 


Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Χαρίτσης σε ό,τι αφορά στο μείζον ζήτημα της πανδημίας κάνοντας λόγω για «πλήρη αποτυχία» σε επίπεδο διαχείρισης. Στο μέτωπο της οικονομίας ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση με μια σειρά από συγκεκριμένες – ρεαλιστικές προτάσεις που δύνανται να δώσουν ουσιαστικές λύσεις για την επόμενη μέρα, ενώ αναφέρθηκε και στην «ανάγκη για αλλαγή». Ο κ. Χαρίτσης παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του για εκλογές και σχολίασε τα σενάρια ενδεχόμενης συνεργασίας, ειδικά με το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντοτε “ανοικτός” σε συνεργασίες».

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αυτό στο οποίο στάθηκε αρχικά ο Βουλευτής Μεσσηνίας ήταν η διαχείριση της πανδημίας ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «…παίζει με τις τύχες μιας ολόκληρης κοινωνίας». Ο Αλέξης Χαρίτσης παρατήρησε ότι η «ανατολή» του 2022 είναι χειρότερη από την «δύση» του 2021 σημειώνοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «…αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως “εχθρό”» και πως στην πραγματικότητα «έχει χαθεί κάθε έλεγχος!»

Για το άνοιγμα των σχολείων και το υγειονομικό πλαίσιο με το οποίο οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία είπε πως ζούμε “αδιανόητες καταστάσεις” καθώς οι διαφοροποιήσεις είναι… μηδαμινές και επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του «απαράδεκτου» – όπως το χαρακτήρισε – μέτρο του «50%+1» σε περίπτωση θετικού κρούσματος. Υπερτόνισε επίσης την ανάγκη μεγαλύτερης ιχνηλάτησης τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και στην κοινότητα και προφανώς, την ουσιαστική λύση που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση με προσλήψεις σε προσωπικό αφού όπως είπε «…υπήρξαν σχολεία που άνοιξαν φέτος με λιγότερα τμήματα απ’ ότι προηγούμενες χρονιές».

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας καυτηρίασε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα υγειονομικά ζητήματα εκεί όπου τα προβλήματα που αναδείχθηκαν εν μέσω πανδημίας είναι πολλά και σημαντικά, με την κυβέρνησης να μην στέκεται αντάξια των απαιτήσεων. Παράλληλα μίλησε για «παντελή διαχειριστική ανεπάρκεια του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους» βάλλοντας κατά της κυβέρνησης που «αντιμετωπίζει το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα υγείας ως κάτι που δεν χρίζει ενίσχυσηςΜια κυβέρνηση που έχει πάρει τις πολιτικές αποφάσεις της, τις οποίες “πληρώνει” η ελληνική κοινωνία με πολύ βαρύ τίμημα…” Καυτηριάζοντας τα κρίσιμα ζητήματα υποστελέχωσης του Ε.Σ.Υ., ξεκάθαρες ήταν οι αναφορές του και στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας.

Η «ΒΑΛΤΩΜΕΝΗ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει λόγο για διπλή κρίση στη χώρα μας, δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί εκτενώς στα όσα διαδραματίζονται σήμερα στην ελληνική οικονομία η οποία βάλλεται από τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και τις ραγδαίες ανατιμήσεις κυρίως, σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια. Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε για το άτυπο lockdown στο οποίο υπέβαλλε την εστίαση και την διασκέδαση ειδικότερα, η κυβέρνηση λίγο πριν τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς και φυσικά στον γεγονός πως δεν προβλέφθηκε στον φετινό Προϋπολογισμό στήριξη σε όλους όσοι επλήγησαν από τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, για την ακρίβεια. Πού είναι το κράτος; Όλα κρίνονται στις πράξεις και στις θέσεις που διατυπώνεις και στο κατά πόσο είσαι δίπλα στους πολίτες» είπε ο κ. Χαρίτσης, και επισήμανε πως ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι «…για τα δύσκολα! Σώσαμε τη χώρα το 2015 από τη χρεοκοπία, αφήσαμε μια οικονομία νοικοκυρεμένη, τη βγάλαμε από τα Μνημόνια. Εδώ είμαστε και τώρα, μαζί με την κοινωνία, διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος και μαζί με τον κόσμο να πάμε τη χώρα μπροστά.»

Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματική χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων και την δέσμη μέτρων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος Τομεάρχης του κόμματος εστίασε σε:

– Μετατροπή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε Μη Επιστρεπτέα,

– Σε ειδικά προγράμματα ενίσχυσης

– Σε στήριξη με επιδότηση ενοικίου, και κυρίως

– Στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με «κούρεμα»… μια πρόταση την οποία, όπως είπε, δεν συζητά καν η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι εμμένουν σε αυτή όλα τα Επιμελητήρια.

Ειδική μνεία έκανε στην …λάθος κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αν και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη χώρα «αναλώνεται» σε «λίγους και εκλεκτούς, με τους μικρομεσαίους να μένουν εκτός», αλλά και στην παύση πληρωμών του ΕΣΠΑ που αφορά σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και έργα με την κυβέρνηση να “παγώνει” σημαντικές επενδυτικές δράσεις, τις οποίες έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ σήμερα η ελληνική οικονομία»

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεδομένων των συνθηκών όπως ήταν αναμενόμενο το πολιτικό σκηνικό παίρνει… φωτιά, την οποία μεταξύ άλλων “πυροδότησε” και η δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, με τον Αλέξη Χαρίτση να σχολιάζει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αυτών, αλλά και το πλασάρισμα στην κοινωνία της εν λόγω παράταξης τονίζοντας πως «είναι γεγονός πως πολύς κόσμος δεν ξέρει που να στραφεί πολιτικά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να δώσει πολιτική διέξοδο σε όλη αυτή την αγανάκτηση.»

Σε δεύτερο χρόνο ο Μεσσήνιος βουλευτής απάντησε στο ενδεχόμενο συνεργασιών, ειδικά με το ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός να συνεργαστεί και να συζητήσει σε προγραμματική βάση με όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιλαμβάνονται ακριβώς την κρισιμότητα της συγκυρίας και την ανάγκη  να υπάρξει προοδευτική διέξοδος σε αυτή την πολλή μεγάλη τραγωδία την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Ξεκάθαρη δε, ήταν η αιχμή που άφησε κατά του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις και κυρίως αυτές που αυτοχαρακτηρίζονται ως φιλοπροοδευτικές, πρέπει να πάρουν σαφή πολιτική θέση για τα μείζονα ζητήματα με καθαρές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here