Σαμαράς: Στα 150 δισ. € από πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Σαμαράς: Στα 150 δισ. € από πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

Για ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ.

Επίσης, εκτίμησε ότι «σε βάθος 25 - 30 ετών τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα φθάσουν έως και τα 150 δισ. ευρώ». Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Οι έρευνες έγιναν από τη νορβηγική εταιρεία PGS και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η ερμηνεία των δεδομένων που προέκυψαν. Εκτιμάται πάντως ότι οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Σημειώνεται, πως εντός του 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για παραχώρηση 10 - 15 περιοχών για έρευνες.

------------

Δήλωση
Υπουργού ΠΕΚΑ
Γιάννη Μανιάτη
μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά
στο ΥΠΕΚΑ

Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας καλωσορίσω στο Υπουργείο μας. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας να σας έχουμε σήμερα εδώ μαζί μας, με τον Υπουργό Αναπληρωτή, Σταύρο Καλαφάτη, και τον Υφυπουργό, Μάκη Παπαγεωργίου, και ελπίζουμε ότι με αποτελεσματικό τρόπο υλοποιούμε την κυβερνητική πολιτική που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να σας έχουμε σήμερα εδώ, κυρίως για τα ζητήματα της ενέργειας και ιδιαίτερα των ερευνών υδρογονανθράκων και μετά την παρουσίαση που κάναμε για το πού βρισκόμαστε, μπορούμε να πούμε πια ότι είμαστε και αποδεδειγμένα  αισιόδοξοι.

Η Ελλάδα κινείται με συνέπεια και διαφάνεια, ενισχύει και αναβαθμίζει τον ενεργειακό και γεωπολιτικό της ρόλο και τη δυναμική της είσοδο στον διεθνή ενεργειακό χάρτη.

Σήμερα που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης αλλά και από νέες επενδύσεις, διαμορφώσαμε και ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της ελληνικής βιομηχανίας, χωρίς απολύτως καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here