Παγκόσμιο χρέος στα 100 τρισ. δολάρια…Μαζί τα φάγαμε ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Παγκόσμιο χρέος στα 100 τρισ. δολάρια…Μαζί τα φάγαμε !

Η κρίση εκτίναξε το παγκόσμιο χρέος στα 100 τρισ. δολάρια
Στα 100 τρισ. δολάρια έφτασαν περί τα μέσα του 2013, τα χρέη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κυρίως λόγω των μεγάλων εκδόσεων ομολόγων από κράτη και επιχειρήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.Οι δε κυβερνήσεις έχουν συνολικά χρέη 43 τρισ. καταγράφοντας αύξηση κατά 80% σε μια πενταετία.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών που αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2007, το παγκόσμιο χρέος ανερχόταν σε 70 τρισ. δολάρια, που αποτελεί και την οργάνωση «ομπρέλα» 60 κεντρικών τραπεζών.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προήλθε από κυβερνητικά προγράμματα για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη διάσωση τραπεζών.
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών τονίζει ότι τα χρεόγραφα τείνουν όλο και περισσότερο να διακρατούνται από επενδυτές στις χώρες όπου εκδίδονται και αυτό «καταδεικνύει ότι η διαδικασία της διεθνούς χρηματοοικονομικής ολοκλήρωσης μπορεί εν μέρει να αντιστράφηκε από την εκδήλωση της κρίσης», ανέφεραν οι ειδικοί της Τράπεζας.Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει γίνει παράλληλα λιγότερο παγκοσμιοποιημένος ενώ σύμφωνα με την έκθεσή οι τράπεζες εμφανίζονται όλο και πιο διστακτικές να δανείζουν πέραν των συνόρων και ο όγκος των διακρατικών χορηγήσεων μειώθηκε εκ νέου το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Επίσης, ο διατραπεζικός δανεισμός υποχώρησε, με την Ευρώπη να εμφανίζει την πιο σαφή πτωτική τάση, επεσήμανε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here