Σωτηρόπουλος, Φούρκας, Τσιγκούνης: Η Ν.Δ. εγκαταλείπει την Πελοπόννησο... στο Τατούλη! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Σωτηρόπουλος, Φούρκας, Τσιγκούνης: Η Ν.Δ. εγκαταλείπει την Πελοπόννησο... στο Τατούλη!

  • "Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για τον χειρισμό των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο."

  • "Τον τελευταίο χρόνο ήταν εμφανής και απαράδεκτη η τακτική στελεχών της Ν.Δ. ακόμα και υπουργών  που στήριζαν και προπαγάνδιζαν υπέρ του κ. Τατούλη. Δεν γνωρίζουμε αν το έκαναν αυτό, διότι είχαν εκτιμήσει το σπουδαίο του έργο στην Πελοπόννησο ή διότι ήταν το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ και άλλων πολιτικοοικονομικών κύκλων και ήθελαν να υποβάλουν σε αυτούς τα διαπιστευτήριά τους!". Τάδε έφησαν δια ανακοινώσεως τους ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο Κώστας Φούρκας και ο Δημήτρης Τσιγκούνης.

------------

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπείται!
 Τυχοδιωκτικές και καιροσκοπικές πολιτικές οδηγούν σε κρίση.

Οι Νεοδημοκράτες της Πελοποννήσου ζουν μεγάλες πολιτικές στιγμές. Χαίρονται επειδή μόνο το κόμμα μας και μόνο στην Περιφέρειά μας, υλοποιεί τις διακηρύξεις του περί αδέσμευτης, ανεξάρτητης, κομματικά ακηδεμόνευτης τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι δεν δίνει χρίσματα, αλλά στηρίζει υποψηφίους ανεξάρτητους με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.
 Η υποκρισία των διακηρύξεων σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια !

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βασικός θεσμός της δημοκρατίας και η δημοκρατία στηρίζεται στην ύπαρξη και τη λειτουργία των κομμάτων.
Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι οι εκπρόσωποί της πρέπει να λειτουργούν χωρίς διακρίσεις με διαφάνεια, ισονομία και ορθολογικό προγραμματισμό. Δεν σημαίνει κατάργηση κομμάτων ή εκπροσώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πολιτική και είναι ενεργά κομματικά στελέχη. 

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο  Ρέντσι  έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας. Για μερικούς δικούς μας «πολιτικολογούντες διανοούμενους»  δεν θα ήταν ένας καλός δήμαρχος, αλλά ένας καλός κομματάρχης! 

Τον πολιτικό κομματικό προσδιορισμό των υποψηφίων τον δίνει κυρίως ο πολιτικός αντίπαλος, αν αποφεύγουν οι ίδιοι να αυτοπροσδιοριστούν ή ετεροπροσδιορίζονται. 

Ποιος δεν γνωρίζει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο και ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος στον κεντροδεξιό χώρο και ότι στηρίζονται αμφότεροι ανοιχτά από τους κομματικούς τους σχηματισμούς. Η προπαγάνδα όμως βαπτίζει τον κ. Καμίνη  ως υπερκομματικό ανεξάρτητο ενώ τον κ. Σπηλιωτόπουλο ως γνήσιο κομματικό υποψήφιο. Αυτού του είδους οι πολιτικές τακτικές υποβιβάζουν την νοημοσύνη των πολιτών και πρέπει να εκλείψουν. 

Στην Πελοπόννησο οι «αρμόδιοι»  της Νέας  Δημοκρατίας ακολουθώντας παρελκυστική τακτική με διάφορα προσχήματα και επιχειρήματα κατώτερα των περιστάσεων και της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει σύγχυση και οργή στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

Πώς φθάσαμε όμως δύο μήνες προ των εκλογών η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά να λειτουργεί με διαρροές εγκύρων κομματικών κύκλων και δημοσιογραφικών που επιτείνουν την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της και  όχι μόνον ; 

Οι κομματικοί «αρμόδιοι» υπέδειξαν ονόματα στελεχών για δημοσκοπήσεις, τα οποία δεν ενδιαφέρονται για την Αυτοδιοίκηση και είχαν εκφράσει δημοσίως την απροθυμία τους. Οι «αρμόδιοι» δεν επιδίωξαν ειλικρινά δημοσκοπήσεις για επιλογή προσώπων, αλλά για αποκλεισμούς προσώπων και να ενισχύσουν την δική τους πολιτική τακτική, είτε για λόγους ιδιοτέλειας, είτε για λόγους πολιτικής ανωριμότητας.

Από το Φθινόπωρο του 2013 ανακοίνωναν διαβουλεύσεις με στελέχη της Περιφέρειας για να καταλήξουν  στην επιλογή προσώπων και στην προεκλογική τακτική. Οι διαβουλεύσεις αυτές θα έπρεπε, ως ανακοίνωναν, να τελειώνουν τον Δεκέμβριο ώστε τον Ιανουάριο του 2014 να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν και με ποίους έγιναν διαβουλεύσεις. Διέδιδαν επίσης ότι αναζητούν «ηχηρά ονόματα» με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Δεν γνωρίζουμε αν αναζήτησαν «βεντέτες»  στο χώρο του ποδοσφαίρου ή και του θεάτρου. Υπάρχουν και στην Ελλάδα  Πέπε Γκρίλο.

Τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι διαπραγματεύονται με τον κ. Τατούλη τον αριθμό και τα ονόματα των Αντιπεριφερειαρχών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here