Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά! Πέρασαν διάταξη που είχε καταψηφιστεί - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά! Πέρασαν διάταξη που είχε καταψηφιστεί

Άνω κάτω η Βουλή αργά τη νύχτα της Πέμπτης

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά!
Πάντως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ούτε για γέλια ούτε για κλάματα. Κάποιοι μίλησαν για «γκάφα». Άλλοι για «νοθεία». Άλλοι για «κουτοπονηριά». Άλλοι για «λάθος πρόσθεση».
Ένα όμως είναι αληθές: ότι αργά τη νύχτα της Πέμπτης «πέρασε» άρθρο το οποίο είχε καταψηφιστεί!
Όλα ξεκίνησαν όταν το ΠΑΣΟΚ – ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος – καταψήφισε το άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ με το οποίο συγχωνεύονται οι έδρες των υπηρεσιών Ασφάλειας της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της περιφέρειας να μεταφέρονται τμήματα από την μια πόλη στην άλλη προκαλώντας ισχυρές τοπικές αντιδράσεις.

Στην έδρα ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος σημειωτέον εκλέγεται στα Χανιά και μεταφέρεται εκεί το τμήμα Ασφαλείας από το Ηράκλειο με αποτέλεσμα να μη το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του νομού, μεταξύ αυτών ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης, που στοτέλος επέλεξε να απουσιάζει από τη ψηφοφορία ως ένδειξη διαφωνίας.
Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε πως το άρθρο γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία επικαλούμενος το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «παρών».  Ανακοίνωσε μάλιστα αριθμητικό αποτέλεσμα 126 ναι (της ΝΔ δηλαδή) έναντι 125 όχι (των υπολοίπων). Στην πρόσθεση όμως έγινε λάθος καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ όλοι μαζί είναι 127. Επιπλέον απουσίαζε και ο κ. Αυγενάκης συνεπώς η ΝΔ είχε θεωρητικά 125.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων διαφωνεί δεν υφίσταται δεδηλωμένη, η οποία ωστόσο μπορεί να αμφισβητηθεί μόνο με ονομαστική ψηφοφορία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here