78χρονος πρώην βουλευτής διορίστηκε πρόεδρος οργανισμού του δημοσίου !!! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

78χρονος πρώην βουλευτής διορίστηκε πρόεδρος οργανισμού του δημοσίου !!!

Ίσως να πρέπει να περάσουν πολλά ακόμα χρόνια με οικονομική κρίση και μνημόνια για να αποβάλει το πολιτικό σύστημα τις αναχρονιστικές του συνήθειες. 

Σήμερα είχαμε μια άλλη περίπτωση που ταιριάζει με παλιές πολιτικές του παρελθόντος, σύμφωνα με τις οποίες, τοποθετούνταν σε καίριες θέσεις του δημοσίου και των υπουργείων "δικοί μας" παλιοί βουλευτές ή αποτυχημένοι πολιτευτές. 

Ο 78χρονος πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Ζαχαράκης διορίστηκε στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου και η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το διορισμό. 

Η πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Ζαχαράκη στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΔ βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, όπως διαβάζουμε στα Νέα. 
«Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; 
Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; 
Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;» ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο κ. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό. 
Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». 
Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση θα είναι θετικό. 
«Θέλω να επισημάνω ότι και ο κ. Σόιμπλε που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη» σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός. 
«Ναι αλλά η Γερμανία δεν έχει την ανεργία που έχει η Ελλάδα» επέμεινε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. «Είμαι γεννημένος το 1937 και άρα η κυρία Μάρκου μου πρόσθεσε δύο χρόνια» είπε ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σχολιάζοντας επίσης ότι «το ζήτημα της ηλικίας δεν πάντοτε ευθέως ανάλογο με την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα».
 «Εγώ δεν δέχθηκα να είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΔ για να βολευτώ. Είμαι συνταξιούχος και άρα αναλαμβάνοντας μια τέτοια θέση θα έχω και μείωση αποδοχών διότι είμαι συνταξιούχος» είπε ο κ. Ζαχαράκης. 
«Το θέμα δεν είναι προσωπικό του κ. Ζαχαράκη. Είναι θέμα της Βουλής και των κομμάτων να δούνε έναν διαφορετικό τρόπο επιλογής.
 Ας γίνει μια διακομματική συνεννόηση με ποιον τρόπο θέλετε να διοικούνται οι Οργανισμοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here