Σε πεντάλεπτη ετοιμότητα Τούρκικα F-16 για την «προστασία» του τάφου του Σουλεϊμάν - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Σε πεντάλεπτη ετοιμότητα Τούρκικα F-16 για την «προστασία» του τάφου του Σουλεϊμάν


Χαμός χθες στην Τουρκική Βουλή από την αποκάλυψη οτι η Τουρκία έχει θέσει σε πεντάλεπτη ετοιμότητα δύο F-16 για την Προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν στη Συρία !
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Kılıçdaroğlu κάλεσε τον Στρατηγό ΟΖΕΛ να μην εμπλακεί η Τουρκία σε μια Πολεμική Περιπέτεια με πρόφαση την προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν που δεν κινδυνεύει από κανέναν !
Ο τάφος του Σουλεϊμάν είναι ένας σπάνιος τόπος, το οποίο είναι τουρκικό έδαφος έξω από τα σύνορα της Τουρκίας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του τάφου και της Άγκυρας ή Σινώπη.Το έδαφος όπου βρίσκεται είναι τουρκικό έδαφος. Οι ένοπλες δυνάμεις μας, εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την προστασία τους, » δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Taner Yıldız δήλωσε, απαντώντας σε δηλώσεις του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Kılıçdaroğlu.
Ο Υπουργός συνέχισε «Μήπως ο Kılıçdaroğlu μας θέλουν να είμαστε αδιάφοροι, σε μια επίθεση εναντίον του τάφου ; δήλωσε ο Yıldız ρ
Στις 19 Μαρτίου, Kılıçdaroğlu κάλεσε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel «να μην εμπλακούν σε μια περιπέτεια» με μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ώστε δήθεν να προστατεύσειη Τουρκία τον τάφο.
Μιλώντας στο Κανάλι Samanyolu Haber ο Kılıçdaroğlu, αποκάλυψε υπάρχει σχέδιο για εμπλοκή της Τουρκίας αν υπάρχουν επιθέσεις στον τάφο !
«Είναι 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα μας. Αυτός [ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] θα μπορούσε να αποφασίσει να αποστείλει το στρατό στη Συρία πριν από τις εκλογές.
Θα ήθελα να απευθυνθώ στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου: Μην στέλνετε την Τουρκία σε μια περιπέτεια. Ειδικά όταν υπάρχει ένας πρωθυπουργός υπεύθυνος, ο οποίος φυλάκισε τον προηγούμενο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ως τρομοκράτη «, δήλωσε ο Kılıçdaroğlu.
Kılıçdaroğlu υποστήριξε ότι καμιά ομάδα της 0 Συρίας δεν έχει σκοπό να επιτεθεί τον τάφο, αλλά ότι «η πρόκληση-(προβοκάτσια ) μπορεί να συμβεί.» Είπε ότι έλαβε «κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» και προειδοποίησε ότι «ο καθένας μας θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.»
«Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για επίθεση στους στρατιώτες μας ή τη γη μας εκεί. Αλλά στην περίπτωση μιας τέτοιας απειλής, είμαστε έτοιμοι να λάβουν όλα τα είδη των προφυλάξεων, » δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτουγλου υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας στους δημοσιογράφους στην ανατολική επαρχία Βαν.Συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων της αντιπολίτευσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και η Ανατολή (ISIL) έχουν ενταθεί στην περιοχή, με την αλ-Κάιντα συνδεδεμένες ISIL πρόσφατα να αναλαμβάνει τον έλεγχο της μιας κοντινής πόλης. Ο τάφος βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here